Utorak 7. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
14
Četvrtak 17.03.2011.
07:39 >> 11:47h
D. Dekić - Vesti A

Mira se vraća kući?

Priča o povratku u Srbiju Mirjane Marković, udovice Slobodana Miloševića, aktuelizovana je iznova na dan petogodišnjice njegove smrti, a javnost je uzburkao potpredsednik Socijalističke partije Srbije Milutin Mrkonjić izjavom da se na povratku porodice Milošević "radi".

Mirjana Marković
 

Da je SPS-ov ministar izgovorio svoj stav, protumačio je njegov partijski šef, ministar policije Ivica Dačić, navodeći da je poznato da Mrkonjić "ima specifičan lični odnos" prema Miloševiću.


- Ako je neko kriv, treba da odgovara, a pitanje krivične odgovornosti Markovićeve treba da se razreši i na slučaj se stavi tačka - kazao je Dačić.


Mrkonjićevu, kako je naziva, "inicijativu" za povratak podržava predsednik Udruženja "Sloboda" Uroš Šuvaković, koji kaže da je potpredsednik SPS-a sve jasno rekao, pa nema šta da doda, niti da oduzme. On ističe da Mirjana Marković jeste član Upravnog odbora udruženja, ali ipak ne može u njeno ime da govori da li namerava se vrati kući.

U Srbiju tek posle izbora
Od socijalista se nezvanično čuje da se Miloševićevom udovicom ne bave, dok se u krugovima bliskim Markovićevoj šuška da će ona o povratku razmisliti tek posle izbora jer smatra da progon ide od vodeće partije na vlasti. Tomanović je otkrio da je kao njen advokat savetovao da se ne dolazi jer bi oslobađajuća presuda u pomenutom predmetu bila doneta tek pošto bi neko vreme provela u pritvoru.

Miloševićevu udovicu koja je napustila Srbiju 2003. sud je do oktobra 2010. teretio za nezakonito posredovanje pri dodeli stana dadilji njenog unuka. Zbog pretnje zastarevanjem delo je preinačeno u zloupotrebu službenog položaja, što zastareva iduće godine. Markovićeva i njen sin Marko su u Rusiji dobili politički azil, čime su zaštićeni od izručenja po Interpolovoj poternici Srbije. Sud je odlučio da joj sudi u odsustvu, a pretres u februaru je zbog neprivođenja bivšeg direktora carine Mihalja Kertesa pomeren na 13. april.


Prekvalifikovana optužnica je, prema tumačenju advokata Markovićeve Zdenka Tomanovića, puna manjkavosti i lako oboriva, a koliko se žurilo s njom vidi se po tome što je napisano da se to desilo u oktobru 2010.


Tomanović ne zna ništa o mogućnosti povratka svoje klijentkinje, ali, kako kaže, zna za stav tužilaštva da nije važno postoje li dokazi, već da bude optužena.


Zbog sumnje za organizovanje šverca duvana 90-ih godina, protiv Miloševićeve udovice i njihovog sina se, pred Specijalnim sudom, vodi istraga. Portparol Javnog tužilaštva Tomo Zorić ističe da tužilaštvo ne odustaje od optužnice za zloupotrebu, da se istraga za šverc nastavlja, kao i da političari ne smeju da se mešaju u rad pravosuđa.

POVEZANE VESTI

Četvrtak 17.03.2011. 07:48
Не знам зашто је постало актуелно задњих дана питање повратка ? Ако се и врати, закључати је као Јованку и забранити било какав политички и јавни живот !!
Četvrtak 17.03.2011. 08:07
Jadna Mira sada je ostala jedino ona "mračna snaga prošlosti kojoj JA neću dozvoliti da se vrati". Izduvao ga Tadić sa Dačićem, Ružićem, Mrkonjićem, Škundrićem, Obradovićem i ostalima iz PRVOG ešalona Miloševića, zajedno sa Nikolićem i Vučićem i ostalima iz PRVOG ešalona Šešelja. Sada plaše narod, ako Koštunica dođe na vlast vratiće se mračna snaga koja je urgirala dadilji za društveni stan. Stvarno strašno delo u odnosu na "najevropejce". Pa narod zna da bi kod Koštunice prvo prikupili dokaze pa onda hapsili, a ne drže one iz Obraza u lancima dok se ne učlane u omladinu DS. Cela Srbija postala Guantanamo.
Četvrtak 17.03.2011. 08:58
Mira se vraća, Šešelj se vraća, Karić se vraća...a meni se povraća! Samo još fali da se povampiri Sloba i bal može da počne!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online