Nedelja 28. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
4
Petak 11.03.2011.
19:41
Vestionline, Beta A

"Dok se Vlada rekonstruiše, mladi propadaju"

Liberalno-demokratska partija osudila je danas napad na učenika Trgovačke škole u Beogradu, podsećajući da je nacionalna pripadnost ponovo bila razlog za jedan u nizu brutalnih napada na pripadnike različitih manjinskih zajednica.

LDP oštro osudio napad na mladića romske pripadnosti
 

"Podržavamo napore romskog nacionalnog saveta u borbi protiv diskriminacije i zločina iz mržnje, a ujedno zahtevamo od nadležnih organa da ozbiljnije shvate duboko ukorenjenu diskriminaciju koja postoji u našem društvu", navedeno je u saopštenju te partije.

LDP je ukazao da "mnogi zločini zasnovani na mržnji prema pripadnicima različitih manjinskih grupa još nisu rešeni", a da obećanja koja se odnose na prevenciju takvih slučajeva ostaju "prazno slovo na papiru".

"Vlada koja je sama sebi cilj već godinu dana, bavi se sopstvenom rekonstrukcijom i praznim pričama, dok nam mladi ostaju u beznađu bez ikakve alternative programima koji šire mržnju i nasilje", naveo je LDP.

Ta stranka je poručila da evropske integracije ne podrazumevaju samo usvajanje zakona, već i njihovu primenu praćenu koordinisanom kampanjom koja promoviše evropske vrednosti.

Policija je danas uhapsila trojicu mladića koji su u četvrtak pretukli maloletnog A.O. ispred Trgovačke škole u Cetinjskoj ulici u Beogradu i sumnjiči ih za izazivanje nacionalne, rasne i verske mržnje i netrpeljivosti.

Ministarstvo prosvete osudilo napad

 

Ministarstvo prosvete najoštrije je danas osudilo incident u kojem je povređen učenik Trgovačke škole Alija Omerović, navodeći da je to još jedna potvrda da je potreban kontinuiran rad na održavanju podsticajnog i bezbednog ambijenta u školama.


U saopštenju se navodi da Ministarstvo već godinama vodi akciju afirmativnog upisa u škole učenika romske nacionalnosti i pojačače aktivnosti kojima podstiče mlade da nesporazume rešavaju na civilizovan i nenasilan način.


Takve akcije, navedeno je u saopštenju, ohrabruju pripadnike ove etničke grupe da u što većem broju pristupe srednjoškolskom obrazovanju.


Povređeni učenik Omerović je pravi primer za to, ne samo ponašanjem, već i uspehom u školi, naglašeno je u saopštenju.

 

POVEZANE VESTI

Petak 11.03.2011. 19:53
Tko tebi dava prostor u ovim novinama vise, valjda da ne ispadne da te sikaniraju.
Petak 11.03.2011. 20:37
И ја захтевам од надлежних органа да озбиљни схвате твоје свакодневно вређање и понижавање и укорењену дискриминацију Срба у сарадњи са НВО и америчком администрацијом.
Petak 11.03.2011. 23:05
romi imaju 27 nvo organizacija ,srbi iz srbije ni jednu? ko je ovde diskriminisan, i kakva se ovo politika vodi pema srbima iz srbije.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online