Nedelja 12. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
10
Subota 22.01.2011.
20:15
Vestionline A

Ameri u poseti Zukorliću, ''brinu'' za Bošnjake

Delegacija američke ambasade u Srbiji posetila je Bošnjačko nacionalno veće koje je, uz pomoć dva člana sa druge liste, formirala Bošnjačka kulturna zajednica čiji je nosilac liste bio muftija Muamer Zukorlić. Ministarstvo za ljudska i manjinska prava ne priznaje to veće jer je ono formirano bez prethodne verifikacije mandata izabranih većnika.

Bošnjačko nacionalno veće je saopštilo da se delegacija američke ambasade u Beogradu, koju je predvodio politički savetnik Robert Kokta, interesovala za položaj Bošnjaka u, kako se navodi, Srbiji i Sandžaku, kao i za konkretne zamerke u vezi sprovođenja izbora i formiranja tog veća.

Žalio se na ministra Čiplića: Muamer Zukorlić
 

"Predsednik Izvršnog odbora BNV-a Samir Tandir upoznao je delegaciju o svim diskriminatorskim aktima koje je preduzelo Ministarstvo za ljudska i manjinska prava i konkretno ministra Svetozara Čiplića. On je posebno istakao nepravilnosti koje su se događale još u samom izbornom procesu, upisima u birački spisak, sastavu stalnih biračkih odobra, promenu poslovnika", navodi se u saopštenju BNV.

10 genocida!?

 

 

Zukorlić je izjavio je da je uveren da je nad Bošnjacima izvršeno više od 10 genocida i da se više od polovine njih dogodilo u Sandžaku, pa je zato najavio osnivanje Centra za istraživanje masovnih zločina u tom regionu.

"Obe strane su izrazile nadu u dalju saradnju BNV-a i ambasade SAD u Beogradu", navodi se u saopštenju i podseća da je to bila i oproštajna poseta Kokte kome je istakao mandat.

Ministarstvo za ljudska i manjinska prava ne priznaje BNV koje je formirala Bošnjačka kulturna zajednica čiji je nosilac liste bio muftija Muamer Zukorlić, a uz pomoć dvojice većnika sa druge liste.

Ministarstvo, međutim, smatra da je to učinjeno bez prethodne verifikacije mandata izabranih većnika, a pošto nijedna od tri liste koje su učestvovale na izborima u junu prošle godine nije imala većinu, ministar Čiplić je doneo odluku o raspisivanju novih izbora za 17. april.

Zukorlić smatra da je odluka o raspisivanju novih izbora "velika greška" i već je započeo aktivnu kampanju bojkota.

POVEZANE VESTI

Subota 22.01.2011. 20:36
Opet ovi amerikanci mute. Opet spremaju neki genocid nad Srbima. Svojevremeno su amerikanci izdvojili 300 milijardi dolara za borbu protiv islama. Pošto taj projekat im nije uspeo, 1999. godine izdvojili su 600 milijardi dolara za borbu protiv pravoslavlja uz svsrdnu pomoć Vatikana. Prvo su udarili na pravoslavne Srbe, kao uvod za uništenje pravoslavlja širom sveta a posebno Rusije. "Mi smo za amerikance narod koji nosi opasan virus", jer kada bi udarili na Rusiju, Srbi bi bili ti koji bi im poremetili planove kao nemcima 1941.godine.
Subota 22.01.2011. 20:36
Јел га и даље чува Алах ?
Subota 22.01.2011. 20:39
Pocela je internacionalizacija prema najavi muftije. Tera on svoje, sledeci sastanak u mesihatu organizuje 27 januara bas na Svetog Savu, sa temom - asimilacija bosnjaka. Sve se cini da ce uskoro zuta bagra biti "jako razocarani u prijatelje iz USA". Samo da ne prodaju pricu da je sve slucajno i da nisu imali sve informacije da deluju. Ode Sandzak da trazi Kosmet ako ovo ostane ovako.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online