Sreda 29. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Subota 22.01.2011.
12:48
A

Dačiću i Jeremiću se sprema zamka u Vašingtonu

Bivša američka ambasadorka u Prištini Tina Kajdanov, koja trenutno obavlja dužnost pomoćnika zamenika državnog sekretara SAD za Tursku, Grčku i Kavkaz, vrši veliki pritisak na organizatore molitvenog doručka u februaru da poziv za ovaj tradicionalni skup uruče i premijeru Kosova i Metohije Hašimu Tačiju, pišu "Nezavisne novine" pozivajući se na izvore iz diplomatskih krugova.

Dačić i Jeremić idu kod Obame, kad tamo...

"Bivša ambasadorka time želi da Tačija rehabilituje od optužbi Saveta Evrope za učešće u trgovini ljudskim organima, ali i da ga uoči direktnih pregovora o Kosmetu, koji čekaju Beograd i Prištinu, spoji sa zamenikom premijera Srbije Ivicom Dačićem i ministrom inostranih poslova Vukom Jeremićem", ističu izvori "Nezavisnih novina".

Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić je i prošle godine bio pozvan na molitveni doručak koji je organizovao Barak Obama. Pored njega bili su pozvani i ministar rada i socijalne politike Rasim Ljajić, lider Srpskog pokreta obnove Vuk Drašković, šef ekonomskog tima DSS-a Nenad Popović i funkcioner G 17 plus Vlajko Senić.

Cilj ovog diplomatskog manevra, kako tumače isti izvori, leži u nastojanju američke administracije da kompletne pregovore preuzme od Evropske unije i Brisela.

Da se nešto iza brda valja, navode "Nezavisne", moglo se naslutiti i prethodnih dana, pošto je specijalni izvestilac Saveta Evrope Dik Marti ublažio svoj izvještaj o trgovini ljudskim organima i brojnim drugim kriminalnim aktivnostima na Kosmetu.

Marti je rekao da u izveštaju ne proziva direktno Tačija, nego se bazira na optužbe protiv pojedinih struktura unutar takozvane Oslobodilačke vojske Kosova (OVK), ističući i dalje da su u zločinima protiv Srba, ali i Albanaca koji nisu podržavali OVK, učestvovali ljudi bliski Tačiju.

Molitvenom doručku, koji više od pet decenija svakog prvog četvrtka u februaru u "molitvi za Ameriku" okuplja predsednika SAD, članove Kongresa, visoke predstavnike tamošnje administracije i zvaničnike iz celog sveta, prisustvuje oko 3.000 političara.

POVEZANE VESTI

Subota 22.01.2011. 13:06
Lepo je Taci rekao da ce se razgovori voditi u februaru. Prema datom tajmingu Evropa je donela Rezoluciju, sada ce "realnost na terenu" i stvar je gotova. Jasno je da stvar mora da bude gotova sto pre, tako da se do izbora u Srbiji stvar prihvati kao gotova. Onda neka slatka secerlemica kao beli Sengen za ulazak Euleksa, sada recimo u vidu kandidature i gotovo. Cak i da izgube izbore, njima ovo do sada dosta. Osim ako se ne zatvori aerodrom na vreme kada dodje vreme.
Subota 22.01.2011. 15:55
Ohladili su martija ali dokaza ima previse.ovo su izdajnici srpskog roda nesmem mnogo da kazem jer mi brisu komentare a muslimani imaju pravo glasa kao da su kod kuce a ja posten srbin koji brani svoj narod moram da cutim a i mnogi na vesti online.bice bolje.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online