Ponedeljak 3. 6. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
6
Ponedeljak 10.01.2011.
09:23
Kurir A

Srbin u albanskom pregovaračkom timu

Slobodan Petrović, predsednik Samostalne liberalne stranke, koja će ući u privremenu kosmetsku vladu sa Hašimom Tačijem, najverovatnije će učestvovati u razgovorima Beograda i Prištine, ali sa albanske strane!

Svejedno mu je: Slobodan Petrović

"Učestvovaćemo u svemu što je u interesu srpske zajednice. Nije isključeno da učestvujemo u razgovorima, jer smo mi stranka rešenja, a ne sukoba. Kakve veze ima ko je koje nacije i ako s druge strane budu predstavnici Beograda?", pita se Petrović.

On dodaje da bi do razgovora Beograda i Prištine trebalo da dođe uskoro. "Tada bi trebalo da se formira vlada i onda bi mogli da počnu razgovori", kaže Petrović.

Srbiji svejedno

 

Vladi Srbije potpuno je svejedno ko će biti u prištinskom timu, tvrdi izvor iz vrha vlasti.
"Najbitnije je da smo mi spremni za razgovore, a ko će biti s druge strane, manje je važno. Beograd se neće baviti dekorativnim pitanjima razgovora", kaže taj sagovornik.

On ne odbacuje mogućnost ni da bude izabran za privremenog predsednika Kosmeta. A ako se to ne dogodi, Petrović će u najmanju ruku biti Tačijeva desna ruka - potpredsednik vlade.


"To je mnogo realnija opcija. SLS će imati najmanje tri ministarstva u Tačijevoj vladi, ali još ne mogu da preciziram o kojim resorima je reč", ističe Petrović.

Da bi Srbin mogao da bude u timu protiv Srba, nagoveštava i Sadri Ferati, dosadašnji ministar za lokalnu samoupravu.


"Trebalo bi da Srbin bude deo kosmetskog tima i da zastupa interese srpske zajednice. Petrović će najverovatnije u najmanju ruku dobiti mesto potpredsednika vlade", ističe Ferati.

Dukadin Gorani, savetnik Hašima Tačija, ne isključuje „ustavnu mogućnost da Srbin bude potpredsednik vlade, ali i član pregovaračkog tima“.

 

Stević: To nije dobro

Zvonimir Stević, državni sekretar u Ministarstvu za KiM, smatra da je mogućnost da Srbin sedne nasuprot Srba veoma loša.

"To nije u interesu ni srpske zajednice, ni države Srbije! On bi bio pod pritiskom da štiti albansku stranu, a međunarodnoj zajednici bi se zamazale oči da su poštuju prava Srba", zaključuje Stević.

Ponedeljak 10.01.2011. 09:42
nece proci bez posledica. zlo od coveka, od jos veceg zla cede praska.
Ponedeljak 10.01.2011. 10:12
Ma boli ga uvo ... važno je da je prašak beo, a novac zelen.
Ponedeljak 10.01.2011. 10:29
Побринуће се народ да у историји остане жигосан, ако га већ не стигну жигосати за живота! Олош кукавички!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
  • 2024 © - vesti online