Nedelja 5. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Sreda 13.10.2010.
02:41
Blic, Tanjug A

Počinje istraga o finansijerima ''Obraza''

Srpsko tužilaštvo će uskoro pokrenuti istragu o tome ko finansira pokret ''Obraz'' i slične organizacije, saznaje ''Blic'' u tužilaštvu.

Spekuliše se da ''Obraz'' ima materijalnu podršku srodnih ekstremnih organizacija iz Rusije

Istraga će, prema pisanju ovog lista, pomoći u otkrivanju lica koja iz senke upravljaju ovom nasilničkom organizacijom i njenim vođom Mladenom Obradovićem, koji je uhapšen uoči nereda u Beogradu, na dan održavanja ''Parade ponosa''.


Za ''Blic" u tužilaštvu kažu da se ozbiljno postavlja pitanje ko sve finansira ''Obraz" jer su dobro organizovani.


"Celu Srbiju su oblepili plakatima, a to dosta košta. U neredima u nedelju angažovali su motocikliste koji su snimali policiju, a koristili su i druge metode rada za koje je potreban novac, to jest materijalna podrška. Sve to dosta košta i biće ispitano odakle novac jer su među uhapšenima maloletnici ili mlađe punoletne osobe bez stalnih primanja", kažu u tužilaštvu.


Prema dosadašnjim saznanjima istražnih organa, ''Obraz" i Obradović ranije nisu dobijali znatnije sume novca. Međutim, u poslednje vreme, uoči nereda, došlo je do značajnijeg priliva sredstava toj organizaciji, sumnjaju u tužilaštvu.


"Naši izvori ne isključuju mogućnost da ''Obraz" ima materijalnu podršku srodnih ekstremnih organizacija, i to iz Rusije".


Istraga na rasvetljavanju nereda koji su u nedelju izbili u Beogradu nastavljena je hapšenjem najbližih saradnika vođe ''Obraza".


Beogradska policija danas je uhapsila jednog od glavnih Obradovićevih saradnika - Aleksandra Živkovića (27), rodom iz Leskovca, koji je u nedelju rukovodio jednom grupom izgrednika na ulicama Beograda.

Na meti policijske istrage: ''Obraz''

"Utvrđeno je da Obradović ima određene kontakte sa osobama iz političkog života, ali ne postoje indicije da iza rada ove organizacije i nereda koji su izbili u nedelju stoji neka politička partija. Sigurno je, međutim, da određene osobe iz senke imaju uticaj na ''Obraz" i Obradovića. To će sada biti ispitano, kao i odakle ovoj organizaciji stiže novac", kaže izvor ''Blica".


On dodaje da je ''Obraz" povezan i sa nekoliko desničarskih organizacija u inostranstvu, tako da u finansijskoj istrazi treba ispitati i da li eventualno novac dobijaju od nekog sa strane.

Policija je od Mladena Obradovića, koji je uhapšen dva sata pre početka ''Parade ponosa", pokušala da sazna s kim ima kontakte i odakle organizaciji kojom upravlja stiže novac, ali se on na saslušanju branio ćutanjem.


Obradović je juče priveden istražnom sudiji, koji mu je odredio pritvor do mesec dana.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online