Četvrtak 23. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Subota 04.09.2010.
02:48 >> 13:24h
Alo A

Zamenica tužioca radila za Šarića?!

Zamenica tužioca u Beogradu pomogla je narko-bosu Darku Šariću da postane vlasnik 10 odsto akcija ''Štampe“, a zbog njega je čak potegla svoje veze u Trgovinskom sudu, saznaje ''Alo!“.

Jake veze u Trgovinskom sudu: Darko Šarić
 



Ona je pljevaljskom Eskobaru prolongirala rok za plaćanje duga od 2,4 miliona evra koje je Šarić odmah iskeširao, iako je vreme za uplatu već bilo isteklo.


Posle ove prljave rabote, Šarić je postao vlasnik 25 odsto akcija ''Štampe“, jer je odranije imao 15 odsto istih.


- Šarić je saznao da je ''Štampa“ u minusu za 204 miliona dinara, te je odlučio da taj dug izmiri i tako sebi poveća udeo u akcijama. Međutim, kako je rok za uplatu isticao, on je preko svojih veza stupio u kontakt sa zamenicom tužioca, koja je uspela da mu izdejstvuje još dva dana za uplatu. Pozvala je svoje kontakte u Trgovinskom sudu u Beogradu i zamolila ih da se rok produži, garantujući da će pare leći za 48 sati, otkriva sagovornik ''Alo''.

On navodi i da je suprug zamenice tužioca radi u jednom gradu u centralnoj Srbiji, ali nije poznato da li je on ''kumovao“ nelegalnoj transakciji.

Bez podataka o Šariću i “Hipo“ banci

Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić izjavio je u subotu da je u razgovoru sa austrijskim kolegama obavešten da u dosadašnjoj istrazi o poslovanju "Hipo Alpe Adria" banka nije bilo podataka u vezi narko-bosa Darka Šarića i da je težište istrage na Hrvatskoj
On je rekao da su od strane austrijskih kolega obavešteni i da je ta istraga na samom početku i da je pred njima ispitivanje gotovo 20 miliona stranica raznih materijala.

Kada je Šarić uplatio 2,4 miliona evra, postao je vlasnik ukupno 25 odsto akcija, koje je kasnije dobro prodao. Koliko mu je bilo stalo da se dočepa „zlatnog“ lanca kioska ''Štampe“ govori i njegovo pismo poslato početkom jula sa nepoznate lokacije, u kojem je naveo da nije lider balkanskog narko-kartela već „uspešan biznismen koji, zahvaljujući poslu sa srpskim lancem kioska ''Štampa“, jeste znao šta da kupi i preproda“.


- Samo iz jednog posla između moje firme i jedne poznate nemačke firme, imam 30 miliona evra na svom računu - naveo je u svom pismu odbegli Šarić, i dodao da je svu imovinu uredno prijavio i legalizovao, a sada mu je sve zaplenjeno.


Prema pisanju crnogorskog ''Monitora“, Šarić je postao vlasnik ''Štampe“ tokom 2006, pošto je to preduzeće kupio od porodice kontroverznog srpskog biznismena Vanje Bokana, ubijenog u Atini 7. oktobra 2000. Bokana su nasledile njegove ćerke, koje je zastupala njegova udovica Sanja Bošković, ćerka generala Nedeljka Boškovića, načelnika vojne obaveštajne službe u Vojsci Jugoslavije devedesetih. Njegove ubice i naručioci zločina nikada nisu otkriveni.


Prvi ugovor sastavljen 18. aprila 2006, kojim je preuzeta trećina udela u „Štampi“, a u ime firme „Bonakea“ potpisao je lično Darko Šarić, koji se u tom periodu već preselio u Srbiju, dobio državljanstvo i živeo u Beogradu. Nakon ovog ugovora, Šarić se više nije pojavljivao u spisima i sva ostala dokumenta su potpisivali ljudi koji su početkom godine uhapšeni i označeni kao njegovi saradnici u pranju novca.

Poslednji ugovor od 15. novembra 2007, kojim je preuzeto kompletno vlasništvo ''Štampe“, potpisao je Nebojša Jestrović, direktor „Bonakea“. Jestrović, takođe rođen u Pljevljima, učestvovao je u najbitnijim Šarićevim investicijama u srpsku privredu.


U ''Štampi“ se Šarić nije dugo zadržao i već posle godinu dana svoj distributivni lanac prodao je nemačkoj medijskoj grupaciji WAZ, koja je malo pre toga izašla iz vlasništva konkurentske distributivne mreže „Future plus“ Stanka Subotića Caneta.

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online