Sreda 1. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Petak 20.08.2010.
12:06 >> 14:15h
Srna A

Krstić uhapšen, pa pušten!

Košarkaš reprezentacije Srbije Nenad Krstić (27) uhapšen je danas zbog učešća u masovnoj tuči tokom utakmice protiv Grčke, saopštila je grčka policija. Kapiten "orlova" priveden je posle tuče na utakmici Akropolis kupa Srbija - Grčka, ali je posle razgovora sa grčkim vlastima pušten na slobodu.

Nenad Krstić
 

Dok se srpska ekspedicija u petak oko deset časova vratila u Beograd, sa Krstićem je u Atini ostala ministarka sporta Snežana Samardžić Marković koja se slučajno zatekla tamo, u povratku iz Singapura sa Olimpijskih igara mladih. Ona je ostala u Atini da bi pomogla Krstiću, čije je privođenje naložio tamošnji sportski tužilac Kostas Simicoglu, objavio je sajt "Sportska centrala".

Duel Grčke i Srbije u Atini prekinut je u finišu utakmice, posle opšte tuče na terenu, a Krstić je stolicom pogodio u glavu grčkog košarkaša Janisa Burusisa, koji je zbog povrede bio u civilu.

Kako navode grčki mediji, autobus Srbije je sinoć već bio spreman za polazak, ali ga je policija zaustavila i između ostalih saslušala Krstića, Bjelicu i selektora Srbije Dušana Ivkovića, a pretpostavlja se da su razgovore obavili i sa Teodosićem i Burusisom.

Međutim, srpski košarkaš je danas uhapšen zbog "prekršaja protiv zakona nasilja u sportu", a uskoro je i pušten na intervenciju grčkog saveza. Prema poslednjim informacijama Burusis je na nagovor Dude Ivkovića ipak odustao od tužbe. 

Grčki mediji pišu da "neće biti nikakvog diplomatskog incidenta ni rasturanja dugog prijateljstva zato što je deset balavaca razmenilo udarce".

Završna utakmica "Akroplis kupa" između Grčke i Srbije prekinuta je zbog opšte tuče igrača dve reprezentacije dva minuta pre kraja pri rezultatu 74:73 za Grke.

Nervozna utakmica sa dosta pritužbi zbog spornih sudijskih odluka (dve tehničke greške za selektora Srbije Dušana Ivkovića) prekinuta je nakon sukoba Miloša Teodosića i krilnog centra grčke reprezentacije Antonisa Focisa.

Krstić udara stolicom Burusisa

U raspravu su se umešali skoro svi igrači obe selekcije, prednjačio je i po gabaritu najveći centar Grčke Sofoklis Skorcijanitis, koga razumljivo niko nije mogao da zaustavi.

Centar Srbije Nenad Krstić je u nameri da nekako okonča ovaj sukob i zaustavi ogromnog Skorcijanitisa, stolicom udario Janisa Burusisa, iako je stolica bila namenjena "velikom Sofou". Tuča se sa terena prenela u tunel koji vodi ka svlačionicama, javlja AP.

Do tog trenutka i prekida, Grčka je imala minimalnu prednost, koju je održavala veći deo drugog poluvremena

 

Vasilakopulos: Nema govora o kaznama


Potpredsednik FIBA rekao je da ta organizacija neće sankcionisati aktere tuče na utakmici Grčka - Srbija.

 

Prema rečima Jorgosa Vasilakopulosa, nekada prvog čoveka FIBA Evrope, opcija kažnjavanja igrača dve selekcije se "spominjala, ali o tome nema govora".

 

"Prijateljske utakmice jesu u zvaničnom kalendaru, ali FIBA nema odgovornost, niti učešće u njihovoj organizaciji. FIBA nije odredila sudije i delegate, tako da ne može ni da interveniše i izriče kazne", rekao je Vasilakopulos za grčki "Sport 24".

 

Sudije u zapisniku sa utakmice nisu navele nikakve detalje, osim podatka da je ona prekinuta zbog opšte tuče, dva minuta pre kraja, pri vođstvu Grčke od 74:73.

Vasilakopulos za tuču okrivljuje gostujuće košarkaše.

 

"Teško je sve ovo svariti, ovo je uvreda za igru. Bacanje stolice... Šta bi bilo da je Krstić pogodio Burusisa u oko", rekao je vremešni funkcioner i uz dosta gorčine podsetio na grčko-srpsko prijateljstvo.

 

Selektor Srbije Dušan Ivković podsetio je po povratku u Beograd da Krstić u prošlosti nije učestvovao u incidentima. "Trebalo bi nešto da preduzmemo, da istaknemo kakav je Krstić čovek, ako ne situaciju. Ja ću to da učinim, jer sam ja najodgovorniji. Napravićemo određene kontakte".

 

Svetsko prvenstvo u Turskoj na rasporedu je od 28. avgusta do 12. septembra.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online