Petak 26. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Utorak 19.06.2018.
00:41
Z. Marjanović - Vesti A

Tragičan vikend na drumovima Srbije: Sa posla u smrt

Protekli vikend na drumovima Srbije bio je jedan od najtragičnijih u poslednje vreme. Šest osoba je poginulo u dve saobraćajne nezgode. Najtragičnija bila je saobraćajna nesreća na delu Ibarske magistrale između Čačka i Mrčajevaca, u kojoj su život igubili braća Milija (21) i Petar Paunović(24) iz sela Bumbarevo Brdo, Bojan Lazović(24) i Ivana Joković (33) iz sela Bresnica, a teško su povređene Jelisaveta Stanojević (28) i Gordana Simić (36) iz Mrčajevaca.

pixabay.com
Šest osoba stradalo, a još šest povređeno na srpskim drumovima tokom vikenda (Foto: Ilustracija)

Nastradali i povređeni u udesu ni slutili nisu šta ih čeka na povratku kućama nakon završene druge smene u firmi Kamelija u Čačku. Po njih je automobilom audi došao Petar Paunović, kako bi ih posle druge smene odvezao kućama.

- Nesreća se dogodila tako što je automobil škoda, kojim je upravljao Nenad Jeftović (39) zbog prevelike brzine, krećući se iz pravca Mrčajevaca ka Čačku, udario u automobil jugo, nakon čega je izgubio kontrolu nad vozilom, prešao na levu stranu puta i naleteo na automobil audi, koji je dolazio iz suprotnog pravca i koji je od siline udara sleteo sa puta u kanal i udario u betonsku ogradu. Škoda smrti je potom ponovo udarila u jugo koji je sleteo sa puta. Od siline udara, u audiju su poginuli su braća Paunović, Lazović i Joković. Teške povrede zadobile su Stanojevićeva i Simićeva - kažu u policiji za medije.

Njihovo zdravstveno stanje se prati, kažu u lokalnoj bolnici i za sada ne žele da izlaze sa više detalja. U udesu je lakše povređen i vozač juga.

Nakon uviđaja, utvređno je kako je vozač škode Jeftović bio pod uticajem alkohola. On je, prema svedočenju meštana, tog dana pio u kafanama u selu Mojsinje, a zatim je vidno pijan u kasnim večernjim satima seo za volan svog automobila, a ta njegova vožnja je završila smrću četvoro mladih ljudi.

Uviđaj su nakon nesreće obavili tužilac i saobraćajac, posle čega je Jeftoviću, koji nije povređen u udesu, određen pritvor. Zbog teške saobraćajne nesreće u kojoj je stradalo četvoro mladih ljudi, gradonačelnik Čačka MilunTodorović je proglasio Dan žalosti na teritoriji grada Čačka

Sleteli s puta

Tokom vikenda, kako smo naveli, dogodila se još jedna užasna saobraćajna nesreća. Na lokalnom putu Nikinci - Platičevo, na području Rume, poginuli su Dragan L. (32) i Ljubiša Ć. (24) iz Brestača, a povređeni su Saša J. (44), Zoran J. (28) i Zoran K. (20) takođe iz Brestača. Dvojica muškaraca stradala su na licu mesta kada je Saša J. upravljajući jugom iz još neutvrđenih razloga izgubio kontrolu nad vozilom i sleteo s puta.

 

 

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online