Sreda 1. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Sreda 09.05.2018.
05:00
D. N. P. - Vesti A

Nemci pustili Kalića na slobodu

Šest meseci pre nego što se očekivalo, iz zatvora u nemačkom gradu Ahenu, gde se od 2014. godine nalazio zbog trgovine narkoticima, pušten je Safet Kalić, zvani Sajo iz Rožaja, čuveni trgovac heroinom, snabdevač drogom zemunskog klana i balkanski Eskobar, kako su često za njega pisali mediji. On je bez mnogo pompe stigao u Rožaje gde su ga sačekali rodbina, prijatelji, brojni članovi ganga i ogromna imovina koju je stekao poslednjih decenija.

youtube.com/tvvijestionline
Stigao u Rožaje: Safet Kalić

Dok su mu brat Mersudin, koji je takođe u Nemačkoj robijao zbog trgovine drogom i supruga Armina Kalić u Rožajama hapšeni zbog optužbe da su u periodu od 2005. do 2011. godine oprali 7,7 miliona evra narko-novca, Sajo je polovinom 2014. godine uspeo da se domogne Austrije, ali je uhapšen na aerodromu u Beču, a potom izručen Nemačkoj koja ga je tražila zbog trgovine drogom.

Sajovim džipom rasterali demonstrante

Među brojnom imovinom, Kalićima je oduzet i skupoceni džip hamer. Taj hamer je dat na upotrebu MUP-u i njime je crnogorska policija prilikom demonstracija u Podgorici 2015. godine rasterivala demonstrante.

Prema nezvaničnim informacijama, Kaliću je najpre nuđena nagodba, da provede sedam godina u zatvoru, koju je on odbio, potom ga je sudu u Ahenu osudio na osam godina zatvora, ali mu je nakon žalbe kazna prepolovljena. Nemci su ga pustili pre isteka četvorogodišnje kazne, zbog dobrog vladanja u zatvoru ili, kako se špekuliše u Crnoj Gori, neke nagodbe za tamošnjim vlastima.

Dok su Sajov brat Mersudin i supruga Armina bili u pritvoru, crnogorske vlasti privremeno su oduzele porodici Kalić imovinu vrednu čak 28 miliona evra, između ostalih i benzinske pumpe, hotele, stambene zgrade, restorane. Pošto je Viši sud u Bijelom Polju oslobodio Mersudina i Arminu optužbi za pranje narko-novca, a presudu potvrdio i Apelacioni sud Crne Gore, Kalići su krenuli u postupak povraćaja imovine koju je država Crna Gora koristila.

Deo ogromnog bogatstva su povratili, a za delom još tragaju. Traže i da im država nadoknadi izgubljenu dobit i vreme provedeno u pritvoru i žale se da im je imovina znatno oštećena.

Inače, Kalić je javnosti postao poznat posle čuvenog snimka sa njegove svadbe 2000. godine. Na svadbi je pevala Severina, a među gostima, izmešani sa mnogim čelnicima MUP-a Crne Gore, bili su i brojni narko-bosovi Ljubiša Buha Čume, braća Šarić, Suvad Batko Musić i drugi. Na svadbi se, naočigled policijskih funkcionera, pucalo iz kalašnjikova, heklera, škorpiona.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online