Subota 27. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Nedelja 10.07.2016.
19:56
S. Trifunović A

Zločin pomračenog uma koji je šokirao Srbiju

Anđelina S. (3) silovana je, pa ubijena u subotu uveče u Vratarnici kod Zaječara. Nju je Vladislav Rajković (28) odveo sa proslave krštenja svog bratanca i počinio zločin u okolini ovog malog sela na obali Timoka. On je nesrećno dete silovao i ubio udarcima pesnica i kamenjem, nezvanično saznaju mediji.

A. Čukić
Policija osumnjičenog Vladislava Rajkovića već privodila zbog nestanka žene iz Sela (Foto: Arhiva)

Kako je navela policija, majka je nestanak ćerkice prijavila oko 21.30, posle čega je krenula dramatična potraga svih koji su bili na slavlju. Gosti na proslavi su odmah posumnjali da je devojčicu odveo Rajković, ali niko nije mogao ni da pretpostavi kakva užasna sudbina je zadesila devojčicu. Oni su posumnjali na njega jer je i sam otišao sa krštenja, a u selu ga inače smatraju problematičnim. Posle sat vremena traganja, Rajkovića su našli i on je uhapšen, a na saslušanju je priznao zločin.

Majka: Stalno se igrao sa Anđelinom

Danijela S. majka ubijene Anđeline S. kaže za medije da ne može da veruje šta se dogodilo.
- Vladislav se stalno igrao sa mojom ćerkicom. Ne mogu da verujem šta je bio u stanju da uradi - kaže ona kroz suze za medije.

Prema nezvaničnim informacijama, Rajković je devojčicu silovao, ubio i ostavio njeno telo u šumi. Potom je oprao krvavu odeću u reci Timok i krenuo nazad na proslavu rođendana.

Meštani Vratarnice sa kojima su juče razgovarali reporteri "Vesti", a koji su ga sreli na ulici pre policije, bili su u šoku i neverici, ali znajući Rajkovića, kako kažu, ništa ih ne čudi. Nije bio sklon tučama i incidentima, ali je dodaju uvek bio čudan. Nakon saznanja šta je učinio, nisu se mogli oteti utisku kako je posle ubistva, kada su ga sreli na ulici u selu, na sva pitanja odgovarao smireno, rekavši da je bio do kuće da se okupa.

- Sedeo sam sa prijateljima ispred seoske prodavnice kada je nekoliko ljudi oko 22 sata došlo kolima i pitalo nas da li smo videli Anđelinu ili Vladicu, kako su ga zvali. Rekli su nam da su nestali i da sumnjaju da ju je oteo, te da su ga zvali telefonom više puta, ali da se nikome nije javio - priča za "Vesti" meštanin Vratarnice koji nije želeo da mu pominjemo ime.

Kaže da se oko 23 sata Rajković pojavio od nekuda na ulazu u selo i da mu je odelo bilo mokro.

- Išao je nonšalantno, kao da se ništa nije dogodilo, iako je dete već bilo mrtvo. Pritisli smo ga da prizna gde je bio, ali je najsmirenije odgovarao kako je otišao do kuće da se okupa. Pokušali smo da ga uhvatimo u laži, ali ničim nije ukazivao da je ubio malu Anđelu. Nije delovao da je pijan, iako je voleo da konzumira alkohol - kažu naši sagovornici za "Vesti".

Da nešto ipak nije u redu, zaključili su pošto je na žici u njegovom dvorištu bila okačena garderoba koju je kupio dan ranije.

- S obzirom da je bio mokar, sve vreme smo mislili da je zapravo pokušao da je prokrijumčari preko bugarske granice koja je u blizini preko Timoka, ali nismo slutili da je bio spreman na gnusan zločin. Kamo sreće da se to dogodilo, možda bi je i pronašli, ovako, ubijeno je jedno drago i nevino stvorenje - dodaju naši sagovornici.

Radio kao kasapin

Rajković je povremeno pomagao svom ocu kasapinu, ali je išao i u seču šume.
- Saznali smo da su ga u više navrata hvatali u krađi ogrevnog drva i testera. Nije bio agresivan ni sklon tuči, što ukazuje da je po svemu sudeći bio psihički poremećen - kažu sagovornici "Vesti".

U povratku u selu, navode mediji, ujak ubijene devojčice je sreo Rajkovića i upitao ga gde mu je sestričina. Na to mu je ovaj monstruozni ubica hladnokrvno odgovorio "ne znam, ostavio sam je na autobuskoj stanici". Prema saznanjima medija, po otkriću ubistva, okupljeni meštani zamalo su linčovali ovog manijaka, ali ga je policija izvukla i sklonila od razjarene mase.

Vršilac dužnosti direktora policije Vladimir Rebić, rekao je juče novinarima da je osumnjičeni policiju odveo do mesta gde je pronađeno telo devojčice, u šumi, na oko 600 metara od kuće u kojoj je organizovana proslava.

- On je saslušan u prisustvu policije i tužioca, pred kojima je priznao težak zločin - kaže Rebić.
Njemu je nakon saslušanja određen policijski pritvor.

Monstrumu ovo drugo ubistvo?

Ubica-pedofil iz Vratarnice, koji je u subotu uveče silovao, pa ubio trogodišnju devojčicu, nedavno je u Beogradu bio na poligrafu. Rajković je naime doveden u vezu sa nestankom izvesne Dragane iz tog sela, kojoj se na praznik Trojica u junu izgubio svaki trag.
- On je prošao poligraf i posle je pušten na slobodu. Saslušan je sa još nekoliko osoba u svojstvu građana - saznaju 'Vesti" u MUP-u Srbije.

POVEZANE VESTI

Nedelja 10.07.2016. 20:09
Evo ih "novinari", zbog prodajne zarade opet prave rijaliti od tragedija - i to redovno u zadnje vreme.
Nedelja 10.07.2016. 20:15
Moje saucesce roditeljima, nesrecne devojcice. Da se ja pitam, obesio bi ga u centru Zajecara i ostavio nedelju dana. Tako da svi vide kako ce zavrsiti, svako onaj, ko se u buduce odluci na ovakav ili slican zlocin.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online