Utorak 11. 6. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Ponedeljak 31.05.2010.
08:11 >> 17:11h
Press A

Kamion uleteo u kolonu koja je vozila svedoka protiv Šarića

Žandarm Zoran Šuković (30) iz Beočina poginuo je pretprošle noći kada je kamion pun drva naletelo na kolonu vozila u kojima je sa policijskom pratnjom bio Mile Jerković, svedok saradnik protiv narko-bosa Darka Šarića, piše današnji "Press“. Nesreća se dogodila u nedelju sat i po posle ponoći na magistralnom putu između Bačke Topole i Novog Sada, kod Feketića.

Mile Jerković

U nesreći su teško povređena još dvojica pripadnika novosadskog odreda Žandarmerije koji su obezbeđivali Jerkovića, Ivan Mihajlović (27) i Rajko Vulin (28). Zbog ove teške nesreće hitno se sastao policijski vrh Srbije kako bi utvrdio da li je reč o pokušaju atentata na Jerkovića ili klasičnoj saobraćajnoj nesreći.

Sumnju da se radi o običnoj saobraćajki unosi činjenica da se nesreća dogodila na putu koji ima tri trake, da se kolona sa Jerkovićem kretala sa upaljenim rotacionim svetlima, koja se noću i te kako dobro vide, i da su zbog toga male šanse da vozač kamiona Mihajlo R. (64) nije video kolonu.

"Mile Jerković se nalazio u svom "audiju" i kretao se ka Novom Sadu. U koloni su bili "folksvagen lupo" i policijski "pežo 307", u kome su bili Šuković i žandarmi. Kod Feketića je iz suprotnog smera naišao kamion koji je počeo da prelazi na suprotnu stranu. Prvo vozilo iz kolone je prošlo, i drugo, u kome je bio Jerković, izbeglo je sudar, ali je onda kamion direktno udario u "pežo" sa žandarmima. Prizor je bio jeziv, vozilo je bilo potpuno smrskano. Povrede je zadobio i vozač kamiona, kao i Ana S. (27), koja je bila u jednom od vozila iz kolone“, navodi sagovornik "Pressa“ blizak istrazi.

Prema njegovim rečima, Jerković se "tretira kao ozbiljno ugroženo bezbednosno lice" i on je nekoliko puta do sada dobijao direktne pretnje smrću od Šarićevog klana. Na osnovu bezbednosne procene u februaru mu je dodeljeno obezbeđenje od šest žandarma koji su stalno uz njega.

Ubijen Šarićev ortak

 

Dragan Dudić Fric, jedan od najbližih poslovnih partnera Darka Šarića i suvlasnik diskoteke "Maksimus", izrešetan je juče oko podneva u centru Kotora. Na Dudića i Željka Bojovića, vlasnika kafića "Moka", pucao je, kako prenose crnogorski mediji, Ivan Vračar, telohranitelj Dejana Đukovića (33), koji je ubijen pre šest meseci. Dudić je vlasnik firmi "Trekom" i "Bastion komerc", a sumnja se da je prao Šarićev novac stečen švercom kokaina.

"Saslušali smo vozača kamiona Mihajla R. On je još u šoku, nije bio pijan i ispričao je da je izgubio koncentraciju i da je zaspao za volanom. Prema podacima policije, Mihajlo R. nema sumnjivu prošlost, niti veze sa opasnim ljudima. Bez obzira na to što prvi podaci govore da je u pitanju saobraćajna nesreća, biće proveren svaki detalj jer se radi o poznatom scenariju“, ističe izvor "Pressa“.

Mile Jerković nije bio juče dostupan. Jerković je jedan od najvećih vojvođanskih zemljoposednika i vlasnik desetak preduzeća. Policija ga je privela 9. februara, kada je uhapšen i Šarićev advokat Radovan Štrbac. Međutim, posle saslušanja i "pokazane volje za saradnjom", Jerković je pušten, a jedini je do sada vlastima Srbije ispričao kako je i uz čiju pomoć Darko Šarić kupovao firme i zemlju u Vojvodinu.

Štrbac, Jerković i još nekoliko ljudi sumnjiče se da su kupovali zemlju za Šarića. Preko njih bi trebalo da bude povezan i Antun Stanaj, duvanski bos koji je već tri godine u zatvoru. Optužnica se očekuje do avgusta i sigurno je da je Jerković mnogima trn u oku, navode sagovornici "Pressa“ bliski istrazi.

Dačić:Detalji nesreće kod Feketića se utvrđuju


Zamenik premijera i ministar policije Ivica Dačić posetio je danas u Novom Sadu povređenog pripadnika Žandarmerije i izjavio da se ispituju svi detalji o tome da li u saobraćajnoj nesreći, u kojoj je jedan pripadnik Žandermerije poginuo, a drugi teško povređen, ima elemenata krivičnog dela ili je to bila samo obična saobraćajna nesreća.


"Saobraćajna i kriminalistička policija MUP-a Srbije detaljno ispituju ceo slučaj radi pronalaženja preciznog odgovora o uzrocima te nesreće kod Feketića, u noći između sbote i nedelje, u kojoj je poginuo žandarm Zoran Šuković (30), a teško povređen njegov kolega Ivan Mihajlović (27)", rekao je Dačić novinarima u Kliničkom centru Vojvodine, posle posete povređenom pripadniku Žandarmerije.


On je napomenuo da je stanje povređenog žandarma posle jučaršnje operacije stabilno i da nije životno ugrožen.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online