Sreda 1. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Utorak 01.03.2016.
08:00
Vesti A

Jauk za jedinicom

Nekoliko stotina učenika i građana u Blacu izašlo je na ulice da izrazi protest protiv bahatih vozača, nakon što je devojčica Nada Bogićević (12) u subotu poginula na pešačkom prelazu, kada ju je udario pijani vozač. Nju je pregazio Nikola Bošković (24) vozeći automobil golf. Zatim je, kako navode mediji, pobegao sa mesta udesa, ali je ubrzo uhapšen.

printscreen
Čekali je 17 godina: Nada Bogićević

Kako kažu u policiji, učenicu šestog razreda osnovne škole na pešačkom prelazu u Ulici kralja Petra udario je automobil čiji je vozač imao 2,5 promila alkohola u krvi, navode mediji. Prva pomoć, odnosno reanimacija deteta pokušana je u prokupačkoj bolnici i hitno je transportovana u niški Kliničko- bolnički centar. Nesrećna devojčica umrla je tokom transporta.

- Naša Nada je pre nesreće izašla sa drugaricama u kafić i krenula je kući negde oko devet sati. Bila je sa najboljom drugaricom koja je videvši da se približava auto, brzo povukla za rukav jakne, ali je ona već zakoračila na ulicu - priča za medije Verica Miletić, prva komšinica nesrećne devojčice.

Otreznili ga u policiji

Bez obzira što je posle nesreće Bošković pobegao, zahvaljujući svedocima odmah je pronađen budući da je auto ostavio nekoliko stotina metara od mesta udesa. Na njegovim kolima je uočeno ulubljenje, dok su na mesta nesreće vidljivi otisci guma usled kočenja. Njemu je odmah određen pritvor.

Ova žena kršeći ruke objašnjava da su devojčicini roditelji Dragana (51) i Rodoljub (55) pod sedativima i da nisu u stanju da govore. U šoku i neverici su bili i rođaci i okupljene komšije od kojih smo čuli priču da su Bogićevići sedamanest godina pokušavali da dobiju dete. Ćerka im je bila jedinica i jedina svetlost u životu.

- Bila je pametna i umiljata zbog čega smo je svi voleli, a ja sam je bukvalno odgajila. Tu smo kuća do kuće i živeli smo kao rod najrođeniji. Eto, otac joj je nedavno imao infarkt, a ovo će ga dotući - dodaje prva komšinica Verica.

Nesreća u Blacu ima i svoju drugu dimenziju. Bošković je komšija devojčice koju je ubio. Niko u Blacu ne može da odgonetne zašto nije stao i zašto je hteo da prikrije nedelo.

- Nikola stanuje nekoliko desetina metara dalje. Ne tako davno vozeći motor udario je drugo dete, pa smo svi mislili da je naučio lekciju. Očigledno je da nije - kažu za medije komšije.

POVEZANE VESTI

Utorak 01.03.2016. 09:00
Возачу доживотна робија . Секо нека вам је лака земља .
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online