Subota 27. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Četvrtak 03.12.2015.
19:13
alo.rs A

Mišković: Sude mi isto kao i Draži

Vlasnik "Delta holdinga" Miroslav Mišković došao je u četvrtak u Specijalni sud na suđenje, iako je sredinom novembra sud razdvojio postupak protiv njega zbog zdravstvenih problema, i insistirao da se suđenje ponovo spoji, što je sud i učinio. Mišković je svoje suđenje uporedio sa suđenjem koje su komandantu Kraljevske otadžbinske vojske Dragoljubu Draži Mihailoviću organizovale komunističke vlasti posle Drugog svetskog rata.

Tanjug
Poredi se sa generalom srpske vojske

- Kako može da se oseća čovek koji je sedam meseci proveo u pritvoru, a pre toga je bio izuzetno fizički sposoban. Posle toga, koliko sam vremena proveo u sudnici... Meni se sudi za nešto za nešto za šta nisam kriv i za delo kojeg nema, nijedan svedok me ne tereti... - naveo je Mišković na pitanje sudije kako se oseća.

Mišković, koji je se tereti za oštećenje putarskih preduzeća i koji je u sud dobrovoljno došao uprkos savetima svojih lekara i advokata, je rekao i da vidi da mora da bude osuđen iz izjava političara.

- Ovako se sudilo samo meni i Draži Mihailoviću - rekao je Mišković pa se složio da mu se suđenje ponovo spoji sa ostalim optuženima i da se nastavi.

Nakon toga sud je spojio postupak i ponovo izveo dokaze koji su bili izvedeni na tri suđenja kojima Mišković zbog bolesti nije prisustvovao.

Suđenje Miškoviću bilo je razdvojeno od procesa protiv ostalih optuženih za oštećenje putarskih preduzeća i Fabrike maziva iz Kruševca, jer je sredinom novembra bio hospitalizovan zbog kardio-vaskularnih problema.

U objedinjenom procesu, koji je počeo u februaru ove godine, sudi se Miškoviću, vlasniku Nibens korporacije Milu Đuraškoviću i ostalim optuženima za oštećenje putrarskih preduzeća i Fabrike maziva iz Kruševca (FAM), koja je bila u vlasništvu Nibes-a.

Đurašković i ostali optuženi za oštećenje kruševačke fabrike maziva su mahom i na optužniciza oštećenje putarskih preduzeća zajedno sa Miškovićem i još tri optužena, pa im je suđenje spojeno u isti postupak koji vodi ga sudija Maja Ilić.

Na optuženičkoj klupi sada su Milo Đurašković, Dejan Jeftić, Risto Ristić, Bora Jelić, Branislav Jovasović, Ljiljana Kostić, Srđan Filipović, Miroslav Mišković, Marko Mišković, Milutin Gašević, Zoran Mihailović, Zdravko Rašo, Predrag Filipović, Živojin Petrović i Jadranka Badrić.
Na početku objedinjenog suđenja optuženi su ponovo negiralinavode optužnice.

Protiv Miškovića i Đuraškovića, kao i još osam optuženih, vodi se krivični postupak zbog optužbi da su oštetili putarska preduzeća za više miliona evra.

Slučaj FAM pokrenut je pre postupka protiv Miškovića. Mišković, njegov sin Marko i Đurašković bili su uhapšeni u decembru 2012. godine. Pušteni su da se brane sa slobode, uz jemstva od više miliona evra, a pašosi su im i dalje u sudskom depozitu i ne mogu da napuste boravište bez odobrenja suda.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online