Petak 26. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Subota 13.06.2015.
01:00
M. Todorović - Vesti A

Turčin šleperom ubio četvoricu!

Stravična saobraćajna nesreća u kojoj su poginule četiri osobe dogodila se u petak oko 3.30 na auto-putu Niš-Beograd, dva kilometra od naplatne stanice Nais.

Fonet
Kamion se zaneo, a zatim sleteo s puta (Foto: Ilustracija)

Saobraćajku je izazvao turski državljanin Mehmed Z. (62), vozač šlepera u kojem su prevožene lubenice, kada je u punoj brzini naleteo na dva kombija leskovačkih registracija zaustavljena u krajnjoj desnoj, žutoj traci. Od siline udarca na licu mesta su poginuli J. C. (65) iz Bogojevca, G. D. (58) iz Bobišta kod Leskovca i A. S. (21) iz leskovačkog sela Gornja Stopanja, dok četvrta žrtva udesa nije identifikovana do zaključenja ovog broja "Vesti". Peti putnik iz kombija J. A. (28) i Turčin Mehmed Z. su teško povređeni i oni su prevezeni u niški Klinički centar.

Zaspao za volanom?

Uzrok stravične nesreće zasad nije saopšten, a policija pretpostavlja da je turski vozač ili zaspao za volanom ili je zbog prevelike brzine izgubio kontrolu nad šleperom i da u krivini, prilikom uključenja na petlju auto-puta, nije uspeo da kontroliše kamion koji je bio pun poljoprivrednih proizvoda koje je iz Turske prevozio u Zapadnu Evropu.

U niškoj policiji je rečeno da se Turčin kamionom kretao iz pravca srpsko-bugarske granice prema naplatnoj rampi i Beogradu.

- Na velikoj petlji sa čak šest kolovoznih traka, gde se spajaju autoput od Niša prema Beogradu i južni krak ove saobraćajnice koji dolazi iz pravca Vranja i Leskovca, turski šleper je u punoj brzini naleteo na dva kombija koja su bila u zaustavnoj traci. Pretpostavlja se da su Leskovčani zajedno krenuli za Beograd i da je kombi mercedes stao u zaustavnu traku da bi sačekao drugo vozilo. U trenutku kada se i drugi leskovački kombi zaustavio naišao je turski šleper, udario u vozila i bukvalno ih pokosio, a od siline udarca oba kombija su odbačena tridesetak metara od auto-puta u njive - rekao je izvor "Vesti" blizak istrazi.

Očevidac tragedije Dejan Nikolić rekao je za "Vesti" da je pre nesreće bio stotinak metara iza turskog šlepera.

- Iznenada, kamion ispred mene se zaneo u krivini i udario u nešto, a potom sleteo s puta. Tek je počelo da sviće. Nisam video kombije, a kada sam zaustavio svoj auto i sa dvojicom prijatelja otrčao do prevrnutog kamiona, ugledao sam stravičan prizor. Pored šlepera su bila dva kombija, sivi mercedes i crveni ford! Šleper je bio prevrnut na bok, na njega je bio naslonjen mercedes, a desetak metara dalje sav smrskan i prevrnut na krov bio je drugi kombi. Pozvali smo policiju i samo dva minuta posle poziva stigla je patrola koja dežura kod naplatne rampe, a desetak minuta kasnije i Hitna pomoć iz Niša - kaže Nikolić.

On kaže da su se iz mercedesa čuli jauci.

- Odatle smo izvukli mladića od oko 25 godina, koga je Hitna pomoć prevezla u Niš, kao i turskog vozača kojeg smo onesvešćenog izvadili iz kabine kamiona. Za sve ostale lekari su na mestu nesreće konstatovali da su mrtvi - rekao je vidno potreseni Dejan Nikolić.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online