Petak 10. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Subota 21.02.2015.
08:48
B. Simonović - B. Đokić A

Dva udara na klan iz Kotora

U roku od samo trinaest sati, u Beogradu i Podgorici dogodila su se dva incidenta koja imaju isti potpis i u kojima su mete bili pripadnici takozvane škaljarske kriminalne grupe iz Kotora!

Beta/AP/B.L.

Najpre je u četvrtak oko 12 sati u Podgorici u vazduh dignut audi 8 koji pripada Milanu Vujotiću (32), a potom je u garaži u Novom Beogradu izrešetan Goran Radoman (37) iz Kotora!

Radoman je likvidiran u ulici Jurija Gagarina u noći između četvrtka i petka, oko jedan sat posle ponoći, kada je napadač u njega ispalio nekoliko rafala iz automatskog oružja. Svedoka ove likvidacije nije bilo, a niko od stanara nije ništa čuo, pa se nagađa da je možda na automatskoj pušci bio prigušivač.

- Muškarac je ubijen pred liftom u garaži, a pogodilo ga je nekoliko metaka, uglavnom u glavu - rekao je izvor "Vesti" iz policije.

Samo nekoliko sati ranije, u Podgorici je eksplodirao blindirani audi A8, vlasništvo Milana Vujotića (32) iz Podgorice. U eksploziji nije bilo povređenih, a ono što povezuje ubistvo u Beogradu i eksploziju u Podgorici je činjenica da su Vujotić i Radoman bili članovi takozvanog "škaljarskog klana" iz Kotora, na čijem je čelu, kako tvrdi policija, Jovica Vukotić.

Policija veruje da su obračuni povezani sa učestalim svađama i incidentima oko izdavanja ekskluzivnih poslovnih prostora u Kotoru, koje su na licitacijama dobili pripadnici kriminalne grupe iz Škaljara.

Stravičnu eksploziju ispod Vujotićevog automobila izazvala je velika količina privrednog eksploziva koja je uništila blindirano vozilo i još dva parkirana automobila. Stradao je i obližnji kiosk u kom je radnica pravim čudom prošla bez povreda. Napad se dogodio na prometnom parkingu u ulici Kosovskih junaka, na samo pedesetak koraka od dečjeg vrtića, Doma zdravlja i niza kafića, prodavnica i ustanova uvek punih prolaznika.

Prema nekim saznanjima, policija je već neko vreme imala dojave da Vujotiću preti opasnost od likvidacije, a podatak da je on nabavio blindirano vozilo ukazuje da je i Vujotić znao šta mu se sprema. Policija je pokrenula istragu i odmah počela da privodi potencijalne osumnjičene, a stručnjaci tek treba da utvrde o kakvom je eksplozivu reč, kojoj količini i posebno kako je aktiviran.

Radoman radio sa Fricom i Šarićem

Radoman se u medijima pominjao i kao bivši član klana Dragana Dudića Frica, najbližeg saradnika narko-bosa Darka Šarića. Dudić je ubijen u centru Kotora proleća 2010, samo mesec dana nakon što se tajno sastao s predstavnicima srpskog tužilaštva, policije i BIA. On je sa njima, kako su i "Vesti" tada pisale, razgovarao o eventualnoj predaji Darka Šarića.

Smene u policiji

Nebojša Medojević, lider Pokreta za promjene, rekao je u crnogorskom parlamentu da je bombaški napad u Podgorici klasični terorizam i tražio vanredno zasedanje Skupštine koje bi bilo isključivo posvećeno bezbednosti građana. Oglasio se i ministar policije Raško Konjević koji je najavio utvrđivanje odgovornosti i smene u podgoričkoj policiji.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online