Petak 26. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Petak 12.12.2014.
08:50
Z. Mirković - Vesti A

Pink Panter pao u Švajcarskoj

Navodni član Pink Panter bande Ilija B. koji je proceduralnom greškom pre dva meseca pušten iz austrijskog zatvora tri godine pre isteka kazne, uhapšen je u Švajcarskom dok se vozio u ukradenom automobilu. Tako je Ilija B. na slobodi, koju je dobio zbor kompjuterske greške u zatvoru Garsten, uživao vrlo kratko.

Beta/AP/E. L./mafiatoday.com
Propust kompjuterskog sistema (Foto: Ilustracija)
 

Kako su "Vesti" već pisale, kada je ustanovljena greška kojom je Ilija B. pušten na slobodu tri godine pre isteka kazne, on je već pobegao iz Austrije. Vlasti alpske republike uputile su pismo na njegovu srpsku adresu u kom su tražile da se vrati u Austriju i ostatak kazne provede u zatvoru.

Međutim, Iliji B. to nije "padalo na pamet", pa su austrijske vlasti raspisale međunarodni nalog za hapšenje.

U bekstvu se nalazio do petka kada ga je uhapsila policija u Cirihu. Tada je policija tokom rutinske kontrole zaustavila jedan automobil u kom se nalazilo šest osoba. Međutim jedan od putnika, odnosno Ilija B. istrčao je iz vozila i pokušao da pobegne. Skočio je u reku Limat, pa je morala da ga "spasava" rečna policija. Zbog hladnog vremena i ledene reke zadobio je promrzline, pa je po hapšenju smešten u bolnicu.

Inače, Ilija B. je osuđen zbog pljačke u austrijskom gradu Ajzenštatu 2005. godine. Tada je sa Slavkom P. i još jednim saučesnikom opljačkao zlataru. Prilikom pljačke jednom od zaposlenih je pucano u lice, koji je zbog posledica ranjavanja umro nekoliko godina kasnije.

Hapšenje sprečilo pljačku?

Za vozilo u kom se nalazio Ilija B. kada ga je zaustavila policija u Cirihu, kasnije je utvrđeno da je ukradeno. U automobilu je policija tokom pretresa našla alat za provale, pa se sumnja da su se šestorica putnika u vozilu spremala za pljačku u ovom gradu.

Ilija B. se posle pljačke nalazio u bekstvu u Srbiji gde je uhapšen i maja 2012. godine izručen Austriji. Tamo je osuđen na šest godina zatvora za ovu pljačku, jer tužilaštvo nije moglo da dokaže da je on ispalio kobni hitac.

Početkom oktobra tužilaštvo u Ajzenštatu je sudilo za ovu pljačku Slavku P., a Ilija B. je trebao da bude jedan od svedoka. Međutim pre svedočenja on je pušten na slobodu zbog greške u kompjuterskom sistemu, koji je pokazao da je već "odležao" robiju.

Austrijske vlasti zatražiće izručenje Ilije B. ali Peter Prehtl, direktor zatvora u Garstenu kaže da bi to moglo potrajati pošto se sumnja da je ovaj kriminalac počinio krivična dela i u Švajcarskoj, pa će mu se i tamo suditi. Slavka P. će Austrija izručiti Nemačkoj, gde treba da mu se sudi za druga krivična dela.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online