Subota 27. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Subota 15.11.2014.
07:24
Z. Mirković - Vesti A

Srpkinji iz Graca pritvor zbog pokušaja ubistva

Državno tužilaštvo u Gracu podnelo je protiv srpske državljanke Svetlane P. (44) zahtev za određivanje istražnog pritvora zbog toga što je, zajedno s petogodišnjom ćerkom Jasminom, pokušala da se ubije skokom sa trećeg sprata kuće u Gracu.

Zgrada iz koje je iskočila Svetlana sa detetom
 

Kako tvrdi državno tužilaštvo, Svetlana se oporavlja od zadobijenih povreda, a i ćerka je na putu oporavka. Hans Jerg Baher, portparol tužilaštva, rekao je da će uskoro biti doneta odluka o zahtevu za određivanju pritvora, a povređenu Srpkinju će u bolnici posetiti sudija koji će, posle razgovora s njom, odlučiti o zahtevu tužilaštva.

Teške povrede

Prilikom skoka sa trećeg sprata Svetlani je polomljeno više pršljenova i lekari strahuju da bi ona mogla da ostane paralizovana. S druge strane, Jasmina, koja je rođena sa teškom srčanom manom i dosad je već četiri puta operisana, zadobila je višestruke prelome kostiju i teške povrede glave i posle izlaska iz bolnice biće smeštena u starateljsku ustanovu.

- Svetlanino zdravstveno stanje se poboljšalo, operisana je i nalazi se u bolnici. Biće, takođe, uređeno i psihijatrijsko veštačenje kako bi se utvrdilo da li je Svetlana bila uračunljiva u momentu pokušaja samoubistva i da li i dalje preti opasnost od mogućeg samoubistva. Tek posle toga će biti doneta odluka o daljim postupcima protiv Svetlane P. koja je i ranije imala psihičke probleme zbog kojih je bila pod terapijama - rekao je Baher.


Svetlana P. pokušala je prošle nedelje da se ubije u Gracu skokom kroz prozora svog stana na trećem spratu, a u smrt je htela da povede i petogodišnju ćerku. Majka i ćerka su, srećom, pale na travnjak u dvorištu kuće, a prolaznici su odmah alarmirali Hitnu pomoć.

Svetlanin sin Dragan P. ispričao je bečkom dnevniku "Kronen cajtung" da je kobnog dana njegov brat blizanac Zoran došao do majčinog stana.


- Kad je zakucao na vrata, naša polusestra, petogodišnja Jasmina, povikala je: "Mama, otvori vrata, Zoran je tu". Međutim, umesto da pusti Zorana u stan, majka je zgrabila Jasminu i skočila s njom sa trećeg sprata - ispričao je Dragan.


On je za austrijske medije rekao da ne može da shvati šta se dogodilo.
 

- Sve je počelo pre oko pola godine kada je moja majka već pretila da će s Jasminom skočiti kroz prozor. Tada sam u poslednjem trenutku uspeo da je zaustavim. Svetlana je imala panični strah od bivšeg muža, Jasmininog oca, koji sada živi u Gornjoj Austriji, ali sam tada nekako uspeo da je smirim - ispričao je Dragan medijima neposredno posle Svetlaninog pokušaja samoubistva.


On je dodao da je Svetlana posle toga bila na lečenju i da se njeno stanje normalizovalo. Međutim, očigledno je bilo da Svetlanini strahovi nisu nestali i da ih je ona u sobi nosila kao težak teret koji je krila od sinova Dragana i Zorana.

POVEZANE VESTI

Subota 15.11.2014. 08:01
Imal kakve nade za blizance da nadju prave roditelje?
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online