Nedelja 28. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Četvrtak 27.02.2014.
16:20
Beta A

Sud: Šarić ima novog advokata

Viši sud u Beogradu saopštio je danas da Darko Šarić, optužen za švec kokaina, ima novog branioca i da nisu tačni navodi advokata Zdenka Tomanovića da je Šarić ostao bez izabranog branioca.

Ima novog advokata: Darko Šarić
 

Sud u saopštenju nije naveo ime novog advokata Darka Šarića, ali je dodao da je 24. februara Posebno odeljenje za organizovani kriminal Višeg suda primilo punomoćje novog branioca prvooptuženog Darka Šarića, koje je potpisala Šarićeva majka.

Advokat Zdenko Tomanović izjavio je u sredu da se svojim klijentom Darkom Šarićem dogovorio da ga više ne brani jer "nema uslova za fer suđenje", kao i da obavestio Viši sud da Šarić "neće imati branioca jer ni nakon četiri i po godine nisu stvoreni uslovi za pravično suđenje".

Prema novodima Višeg suda, novi branilac je punomoćjem ovlašćen da brani Šarića u krivičnim postupcima koji se protiv njega vode pred Višim sudom, što je u skladu sa odredbama Zakonika o krivičnom postupku, koji predviđa i da "bliski srodnici okrivljenog mogu okrivljenom izabrati branioca".

Kako se navodi, novi branilac je, po prethodno dobijenom odobrenju od postupajućeg predsednika veća, izvršio uvid u spise predmeta, posle čega mu je sud po njegovom zahtevu, dostavio i kopije delova sudskih spisa, a sve radi pripreme odbrane za glavne pretrese koji su zakazani u tim postupcima, tako da navodi advokata Tomanovića "da optuženi Darko Šarić ostaje bez izabranog branioca, nisu tačni".

Za navode Tomanovića o postupanju Višeg suda u procesima protiv Šarića, Sud je naveo da predstavljaju pokušaj da se uruši ugled suda i da se izvrši svojevsran pritisak na veće koje postupa u tim postupcima.

"To je nedopustivo, posebno ako se ima u vidu da takvi navodi potiču od advokata koji je dužan da poštuje Kodeks profesionalne etike advokata, naročito kada se radi o sudskim postupcima u kojima postupa ili je postupao kao branilac", piše u saopštenju.

Sud je istakao i da se do sada niko od advokata, kojima su okrivljeni otkazali punomoćje, nije zbog toga obraćao medijima.

"Otkazivanje punomoćja" je procesna radnja koja se svakodnevno dešava u većini krivičnih predmeta ovog suda, s obzirom na to da je okrivljenom data zakonska mogućnost da u svakom trenutku trajanja postupka može izabrati advokata koji će ga braniti pred sudom", piše u saopštenju Višeg suda.

POVEZANE VESTI

Četvrtak 27.02.2014. 17:12
Ко ли стоји иза овако тупаве фаце?!
Nedelja 02.03.2014. 05:57
Ha ha ako Sarica nista nije moglo do sada potresati ovi advokati ima da ga zivog sahrane.Cetiri i po godine jedan Tomanovic-400.000 hiljada evra.Jos koju godinu ima da se preda dobrovoljno u zatvoru je sve za djabe.
Nedelja 02.03.2014. 06:01
Ha ha jedan Tomanovic cetiri i po godine 400 hiljade evra jos koju godinu pa ce se dobrovoljno predati.Ako mu policija vec ne moze nista ovi advokati ima finansiski da ga sahrane.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online