Subota 27. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Petak 20.12.2013.
01:14
B. Đokić - Vesti A

Plamen progutao troje dece

U požaru koji je zahvatio kuću u mestu Velika Krsna kod Mladenovca izgorelo je troje dece, Nenad (4), Dimitrije (3) i Maja (2) Nikolčić. U trenutnku nesreće njihova majka Mirela Nikolčić (29) nije bila u kući, a deca su bila zaključana. Prvi rezultati istrage ukazuju na to da su ukrasne sijalice sa novogodišnje jelke izazvale požar koji se brzo razbuktao, zbog čega su se deca ugušila.

Zgarište: Deca se ugušila pre nego što ih je zahvatila vatrena stihija
 

Komšije su pokušale da ih spasu pre dolaska vatrogasaca, ali nisu uspeli. Radoslav Vulović koji živi preko puta ulice prvi je pritekao u pomoć.
 

Stalno bili gladni

Komšije porodice Nikolčić kažu da su deca stalno bila gladna.
- Videli smo ih nekoliko sati pre nesreće. Sedeli su na dovratku i jeli pihtije. Stalno su bili gladni i tražili hranu. Kad god bi nekog videli pružali bi ruke i tražili nešto za jelo. Bila su mnogo dobra deca, pametna, snalažljiva, ali se o njima nije dovoljno brinulo - kažu njihove komšije.

- Spremao sam slavu, kada je neko povikao vatra, vatra. Istrčao sam iz kuće i video požar. Preskočio sam žicu od ograde i dotrčao do vrata. Bila su zaključana. Udario sam ih nogom, a nagorela greda sa dovratka mi je pala na glavu. Ušao sam unutra, došao do vrata sobe, otvorio ih, kada je suknuo plamen. Počeo sam da ih zovem imenima, ali mi niko nije odgovorio - još u šoku prepričava Vulović dramatičan pokušaj spasavanja.


Deca su bila u pomoćnoj kući jer je ona bila toplija, iako je napravljena od blata, maltera i pruća, pa je vatra brzo zahvatila.


- Deca su pobegla u sobu i sakrila se pod krevet, ali im nije bilo spasa, pa su njihova gotovo u potpunosti izgorela tela našli posle vatrogasci. Kuća je bila suva, unutra je bilo puno lamperije, pa je sve brzo izgorelo. Da su vrata bila otključana mogli su da pobegnu, ne znate kako su to pametna deca bila. Možda bi i ja onda uspeo da uđem na vreme i spasem ih, to me sada proganja. Gledali smo kako kuća gori, a nismo mogli da im pomognemo - sa tugom u glasu priča Vulović.
 

Policija istražuje uzroke požara
 

Nakon što je požar ugašen, policija je tela troje mališana, našla ispod izgorelog kreveta.
 

Plamen u potpunosti uništio kuću

Porodica Nikolčić odnedavno živi u toj kući, koju im je kupila opština Mladenovac zbog teškog materijalnog stanja u kom se nalaze. Majka dece Mirela navodno je izbeglica iz Hrvatske, a sa prvim suprugom imala je dvoje starije dece, a sa drugim najmlađe. Živeli su vrlo teško, od socijalne pomoći, pa ih je država nedavno skućila.


- Hteo sam u toku dana da vidim mališane, da im odnesem kolače. Međutim nisam stigao. Strašno sam ih voleo, bili su mnogo dobra deca, koje je majka često ostavljala same. Okitili su jelku, imali su i šporet smederevac, a električne instalacije su vrlo loše. Verovatno je to uzrok požara - objašnjava Vulović.

Majku optužuje porodica

Ubrzo po požaru na mesto nesreće došla je majka dece, njeni roditelji koji žive u obližnjem mestu Vlaško polje i Dejan Maksimović, otac dvoje starije dece koji živi oko pola kilometra dalje u kući sa novom ženom i dvoje dece. Izbila je svađa, a roditelji Nikolčićeve su je optužili za nesreću. Navodno je ona ostavila troje male dece zaključane jer je bila kod ljubavnika u Velikoj Krsni.


- Treba nju spaliti. Ne na robiju, zapaliti je živu i pustiti da gori - ogorčeno je vikala na nju majka.
Međutim, kako kažu komšije Nikolčićeve, ne treba na nju svaljivati svu krivicu.
- Ne možemo da kažemo da nije brinula o deci. Ona je radila ko pevačica, radila je u voćnjacima, koliko je mogla brinula je o deci. Mi komšije smo joj pomagali, a njena majka je čuvala unuke kad je mogla - objašnjavaju oni.

 

Nesrećan slučaj

U Sektoru za vanredne situacije, odnosno vatrogasnoj službi, kao i od Uviđajne ekipe nismo mogli da dobijemo tačnu informaciju o uzroku požara, jer istraga još nije gotova.
Ono što su samo mogli da kažu za "Vesti" jeste kako je utvrđeno da požar nije podmetnut, već je nastao slučajno, odnosno da je uzrok "viša sila".

POVEZANE VESTI

Petak 20.12.2013. 08:24
Jedan potpuni nemar, ali šta god da se napiše, dece više nema...
Petak 20.12.2013. 08:24
ovo je nepodnosljivo tuzno,tesko je citati,kako da covek ne zaplace,nad ovom uzasnom sudbinom! ee ne krivite jedan drugoga,svi ste zajedno krivi sa ovom drzavom isto,zbog vasih propusta !
Petak 20.12.2013. 17:10
Eto sad u ovom tekstu 3 djece je imala sa 2 muža....Mislim da je to sada sve manje bitno i nevažno.... TRI MALA NESRETNA DJETETA VIŠE NEMA I OVO JE TUGA I TRAGEDIJA DO NEBA !!!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online