Petak 26. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
4
Utorak 12.11.2013.
14:03
E. V. A

Ratko ubijen zbog novca iz Austrije?

Ratko Živojnović (41), radnik pošte iz Požarevca, pronađen je mrtav u Dunavu kod sela Požeženo. Telo je poslato na obdukciju bez uočenih tragova nasilja, ali Ratkove kolege kažu da njegovi roditelji rade u Austriji i da je nestala jakna sa mobilnim telefonom i 200 evra, pa sumnjaju da ga je neko udavio.

Ratko Živojinović pronađen je mrtav u Dunavu (Foto: Arhiva)
 

Oni sumnjaju da je neko znao da Ratko ima novca, pa ga je primorao da vozi do obale Dunava, a potom ga opljačkao i ubio.


Telo u reci nadomak groblja uočili su meštani, kao i Ratkov opel astru na obali. Oni su o tome odmah obavestili policiju, koja je telo prevezla na obdukciju u požarevačku Opštu bolnicu, po nalogu dežurnog tužioca, ali rezultati još nisu saopšteni. Telo je nađeno blizu obale i nisu uočeni vidljivi tragovi povreda. Prilikom pregleda auta, pronađen je ključ u kontakt bravi, a novčanik u kaseti.


Ratko je nestao 7. novembra, kada je otišao u Veliko Gradište kako bi kupio materijal za uređenje kuće. Međutim, dva sata nakon što se supruzi Mirjani nije javio na mobilni telefon, ona je nestanak prijavila policiji.
 

Rodom iz Velikog Gradišta

Ratko Živojinović sahranjen je na Novom groblju u Požarevcu. Iako je rodom iz sela Makca kod Velikog Gradišta, počivaće u Požarevcu, jer je tu sagradio porodičnu kuću i godinama živeo i radio u službi za primopredaju poštanskih pošiljki, u zgradi Glavne pošte.

Mirjana je s Ratkom bila u braku 15 godina i imaju ćerku i sina, osnovce. Ona smatra da nikako ne može da bude reči o samoubistvu.


- Ratko nije imao nijedan razlog da okonča svoj život, jer smo u srećnom braku, imamo dobru decu, situirani smo. Tog kobnog dana otišao je u Veliko Gradište da kupi lajsne za kuću i bio je raspoložen kao i uvek. Pošto nisam mogla da ga dobijem na mobilni obavestila sam policiju. Oni su mi rekli da nakon 24 sata mogu da krenu da ga traže, jer je takva zakonska procedura. Našli su ga mrtvog u Požeženu. Nije mi jasna što bi išao tamo, jer u nijednom trenutku nije mi pominjao to mesto. Njegova smrt je tako čudna, ali verujem da će istraga pokazati šta se sve desilo sa mojim Ratkom - kroz plač priča očajna žena.


Komšije za Ratka imaju samo reči hvale i ne veruju da je reč o samoubistvu.


- Ratko je bio miroljubiv, tih i dobar čovek, sa srećnom i složnom porodicom. Nije bilo dana da se sa njim ne vidimo i popričamo. Sigurni smo da nije imao nijedan razlog da presudi sebi - u neverici su njegove prve komšije Goran i Dragana Đurić.
Ratkovim komšijama čudno je to što je nađen kod Požežena, iako put ka Velikom Gradištu ne vodi kroz to selo.

POVEZANE VESTI

Utorak 12.11.2013. 14:34
Eto,vidite koliko je zivot vredan u Srbiji,pa vi koji radite na zapadu vratite se u Srbiju da svaki dan nosite glavu u torbi. Postali smo kao Eritreja,Etiopija ili Siera Leone ubijamo za 1 evro,da bi se ovo sprecilo mora da proradi ponovo UDBA i OZNA,inace nam nema spasa.
Utorak 12.11.2013. 16:55
Eto koliko je vrijedan jedan ljudski život? Iz dana u dan sve jeftiniji...UŽASNOOO
Utorak 12.11.2013. 19:47
Zakon se postuje samo kad se sprovodi i kad je strog,nisu Nijemci i Japanci posteni sto to zele,ili se boje zakona ili Boga.Bez uvodjenja smrtne kazne nema zdrave okoline,pljacka i kriminal u vlasti i tako i na ulici.Ako se tako nastavi,gradjani ce se morati sami stiti,imati vlastitu policiju "cistace"
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
  • 2024 © - vesti online