Nedelja 28. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Četvrtak 11.07.2013.
15:54
Telegraf A

Bidža na meti iznuđivača: Tražili mu 420.000 dinara

Aleksandar T. (45) iz Svilajnca, njegovi rođaci Saša S. (50) i Zoran S. (51), obojica iz Aleksinca, i njihov prijatelj, penzionisani policijski inspektor Dragi J. (58), takođe iz ovog mesta, uhapšeni su zbog sumnje da su od nekadašnjeg gradonačelnika Svilajnca Dobrivoja Budimirovića pokušali da iznude 420.000 dinara.

Nije prvi put da mi prete i traže novac: Dobrivoje Budimirović Bidža
 


Kako saznaje Telegraf.rs, sumnja se da je ideja o iznudi potekla od Aleksandra, koji je do pre pola godine bio oženjen Budimirovićevom ćerkom.


- Četvorica osumnjičenih okupili su se u jednoj aleksinačkoj kafani i odatle su počeli da pozivaju Budimirovića mobilnim telefonom i da mu upućuju ozbiljne pretnje. Govorili su mu da je mrtav, ukoliko im ne plati traženu sumu, jer mu je ispod auta postavljena bomba koja može u svakom trenutku da eksplodira. Oštećeni Budimirović nas je odmah obavestio, tako da smo samo sat vremena nakon prijave krivičnog dela, locirali izvršioce. I dalje su bili u istoj kafani i bezbrižno pili – kaže za Telegraf izvor iz istrage.
 

Uhapšeni su odgovornost za pokušaj iznude prebacivali jedan na drugog, dok je osumnjičeni Aleksandar tvrdio da mu je namera bila da utera dug od bivšeg tasta.
 

- Naša je dužnost da svaku pretnju proverimo što smo uradili i u ovom slučaju. Protivdiverzantska jedinica je detaljno pregledala kuću i vozilo oštećenog, ali nije nađeno ništa sumnjivo – kažu u policiji.
 

Budimirović je danas ovim povodom saslušan u aleksinačkoj policiji. On tvrdi da nema pojma zbog čega je zet odlučio da ga na ovaj način uplaši, ali priznaje da se ozbiljno zabrinuo.
 

- Nije prvi put da mi prete, pa svaku pretnju shvatam ozbiljno, naročito otkako mi je kuća zapaljena. Nisam znao ko mi preti, prijavu sam podneo protiv neidentifikovanog lica. Tek kasnije sam saznao da je osumnjičen moj bivši zet. Ne znam zašto je on to uradio, ništa mu ne dugujem, njegove tvrdnje su najobičnije budalaštine. On je otišao iz kuće pre šest-sedam meseci i nemam pojma šta se s njim dešavalo i zbog čega je ovo uradio - kaže Budimirović.
 

Četvorica osumnjičenih odgovaraće i zbog lažnog prijavljivanja, jer su u nameri da prikriju tragove, pozivali i Policijsku stanicu u Aleksincu i govorili da imaju saznanja da neko drugi upućuje pretnje Budimiroviću. Svima je određeno policijsko zadržavanje do 48 sati, nakon čega će sa krivičnom prijavom za pokušaj iznude biti privedeni istražnom sudiji.

POVEZANE VESTI

Petak 12.07.2013. 07:46
Možda zet nije dobio odštetu za minuli rad..
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online