Četvrtak 2. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
4
Četvrtak 27.06.2013.
17:31
Beta A

Uslovne zatvorske kazne srpskim fudbalerima

Viši sud u Kruševcu osudio je danas na uslovne zatvorske i novčane kazne četvoricu fudbalera i člana stručnog štaba mlade reprezentacije Srbije zbog incidenata na utakmici protiv Engleske 2012. godine.

Sudija Dragana Maksimović je za delo nasilničko ponašanje na sportskoj priredbi izrekla po tri meseca uslovne zatvorske kazne Goranu Čaušiću, Ognjenu Mudrinskom, Đorđu Despotoviću i Aleksandru Kirovskom, dok je Andrija Milutinović uslovno kažnjen sa pet meseci zatvora.

Obračun fudbalere Srbije i Engleske u Kruševcu

Kazne stupaju na snagu samo ako osuđeni ponove isto delo u sledećih godinu dana.

Uz to, izrečena im je, kao mera bezbednosti, zabrana prisustvovanja zvaničnim utakmicama mlade reprezentacije u sledećih godinu dana. Sva petorica će morati da plate i novčanu kaznu od 100.000 dinara. Advokati Mudrinskog i Kirovskog, Dragoslav Otašević i Nenad Bulja najavili su žalbu Apelacionom sudu.

"Ova presuda je pravljenje kompromisa. Ovde nije bilo nasilja, jer odguravanje nije nasilje. Ovo je nepravedno i nelogično, a način vođenja suđenja je posebna priča, jer kao da je postojala namera da se danas osude", rekao je Bulja.

Otašević je kazao da se presuda kosi s praksom sudova u Srbiji da sportisti ne mogu biti osuđeni za nasilničko ponašanje na sportskoj utakmici. Sudija Maksimović je na glavnom pretresu, pre izricanja presude, objavila da su šestorica igrača Engleske i njihov trener, kao oštećeni bili pozvani na suđenje, ali neće doći što znači da se nisu priključili krivičnom gonjenju srpskih fudbalera.

Čaušić je na suđenju rekao da je odgurnuo Denija Rouza pošto je Rouz pokazao srednji prst publici, i da je to uradio da bi sprečio incident. Despotović je rekao da mu nije jasno zašto mu se sudi jer "nije postojala indicija" da će on bilo koga udariti.

Advokat Kirovskog je osporio pravnu kvalifikaciju i činjenično stanje, dok je zastupnik Mudrinskog rekao da taj igrač nije dobio nijedan žuti karton tokom utakmice, a da je koškanje na kraju "rezultat adrenalina i mladosti". Advokati su tražili da se saopšti dokle je stigao postupak protiv engleskih igrača i da im se uzmu izjave jer su i oni bili učesnici incidenta.

Viši tužilac Srđan Živić rekao je na pretresu da se postupak protiv nekih engleskih igrača vodi posebno, ali da su u ovom postupku oni oštećena strana.

"Pogrešan je utisak da se procesuiraju samo domaći igrači", rekao je Živić.

POVEZANE VESTI

Četvrtak 27.06.2013. 20:25
e,sad da je pravde pa da neko osudi i javnog tuzioca i sudije i sve ove sto ga palamude! Ovo ima samo u srbistanu!
Četvrtak 27.06.2013. 22:53
Bagra lopovska,pa u Svapskoj se desavaju sranja samo takva ali ih svabe kriju ko zmija noge-A cuj da sude. E MAMICU VAM LOPOVSKU
Petak 28.06.2013. 21:54
Ovi Britanci prdnuli ,a nasi Lesinari kao verne Sluge osudili ih drasticno pa mi neko jos da kaze hoce li jedan Fudbaler igrati za takvu Drzavu!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online