Nedelja 28. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Subota 02.02.2013.
13:15
D. Dekić - Vesti A

Šarić trese vrh policije i Dačića

Stara priča o vezama narko-klana Darka Šarića sa visokim državnim i policijskim funkcionerima osvanula je u novom izdanju, i to na 130 diskova. Taj obimni materijal iz 2008. i 2009. dokumentuje susrete pripadnika grupe sa visokim državnim poslenicima, telefonske i druge komunikacije člana klana Rodoljuba Radulovića sa funkcionerima u MUP-u.

 

Ponovo su isplivale i veze Šarićevih ljudi sa bivšim šefom Dačićevog kabineta Brankom Lazarevićem koji je, kako se priča, "sklonjen" u diplomatsku misiju u Atini. Policiji je juče prosleđen zahtev za prikupljanje dodatnih obaveštenja o spornim komunikacijama i mogućnosti da je odavanje službenih tajni išlo od Lazarevića koji bi, čuje se, već sledeće nedelje mogao da bude saslušan u policiji.

Predmet istrage biće i šefovi policije koji su Lazarevića obaveštavali o detaljima tajnih akcija. Premijera i ministra policije Ivicu Dačića naljutile su medijske spekulacije o "interesantnim vezama" njegovog bivšeg šefa kabineta u MUP-u sa dvojicom Šarićevih ljudi. Dačić je to ocenio kao kampanju protiv njega i Vlade Srbije. Vicepremijer Aleksandar Vučić je tim povodom rekao da veruje "da Dačić zna šta govori", ali je poručio i da će svako ko je sarađivaosa klanom Šarića snositi odgovornost.

Dokaze o vezama klana i državnih struktura potvrdio je bivši koordinator obaveštajnih službi Miodrag Rakić. On tvrdi da domaće i strane tajne službe imaju dokaze o tim vezama, ali o imenima nije hteo da govori jer smatra da sve treba dokumentovati u Specijalnom sudu kada se završe finansijske istrage, a Šarić bude u pritvoru.

Potvrda Rakićevih navoda stigla je i od Vučića koji je nagovestio da bi Šarić mogao biti uhapšen u prvoj polovini godine. Tome su prethodila medijska saznanja o vezama Šarića i "ministra koji je još uvek član Vlade". Premijer je i tada poručio da će, u slučaju da je to tačno, ministar biti uhapšen, a ako nije, biće smenjen onaj ko je dao tu informaciju.


U ovoj aferi "sa 1.000 pitanja", prema oceni bivšeg koministra policije, advokata Boža Prelevića, suštinsko je da li je namera da se ovakvim potezima i postupcima smenjuje ministar, ruši Vlada Srbije ili je ipak cilj da neko bude procesuiran.


- Ne vidim da hoće nekog da procesuiraju, s obzirom na to da se to radi samo putem novina. Zato bih da se ta medijska priča radi bez mene jer ni u čijoj kampanji ne želim da budem. Da sam hteo da se bavim politikom, ušao bih u neku stranku - kaže Prelević i ističe kako deluje da nije tema istina, već vlast.
 

Šta hoće Rakić?


- Ovakav razvoj događanja o slučaju narko-klana ne ide u prilog nikome, ni vlasti, ni opoziciji, ni medijima. Rado bih pitao Miodraga Rakića, potpredsednika opozicionog DS-a, zašto je molio Dačića i SPS da budu u koaliciji s DS-om ako je imao informacije o narko-političko-policijskim vezama - kaže Prelević.


Oprao četiri "kokainske" milijarde


Darko Šarić je uz pomoć političkih i biznis moćnika napravio piramidalnu organizaciju firmi s ciljem da novac od kriminalnih radnji ubace u legalne tokove. Poslednja policijska saznanja govore da je u Srbiji i preko Srbije oprao više od četiri "kokainske" milijarde evra.

POVEZANE VESTI

Subota 02.02.2013. 13:21
Затвори ће изгледа бити претесни за све оне из бивше власти који су мафијашили.
Subota 02.02.2013. 13:37
избори нам се ближе ,а богами и судњи дан када ће се удружити снс и дс , ДАЛЕКО БИЛО да је спс добар , једноставнокако год се окренемо , енглези нам раде о позадини... да се не изразим природније .. Ч)
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online