Nedelja 28. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Sreda 19.12.2012.
04:12
Blic A

Kako do dokaza da je Mišković davao mito političarima?

Dokazivanje da su pojedini političari dobijali novac od Miroslava Miškovića biće jako teško dokazati, smatraju stručnjaci, čak i ako vlasnik "Delte" navede neka imena, piše beogradski Blic.

Teško će se dokazati da je Miroslav Mišković davao novac političarima
 

Svi iz sadašnje i prošle vladajuće garniture demantuju da su uzimali novac

Šef antikorupcijskog tima Bogdan Pušić izjavio je da je Mišković rekao da je nekima davao novac, ali i da je rekao da će o tome govoriti kada za to dođe vreme. Da bi neko od političara mogao da bude optužen za primanje mita, neće biti dovoljna samo izjava, na primer Miškovića, već i materijalni dokazi.

Pročitajte još:

* "Mišković mi ništa nije dao, a ni tražio"

* Političari peru ruke od gazde: A? Šta? Mišković? Ko je to?

Najidealnije je da bude uhvaćen na delu, ali to u slučaju vlasnika "Delte" nije moguće, i onda preostaje jedino da se prate tokovi novca, što može da bude veoma teško.

"Taj novac nikada nije išao na račune u Srbiji. Isplaćivan je u inostranstvu ili je dat u kešu i najčešće posredno. Na primer, Mišković može da kaže da je finansirao Aleksandra Vučića i Tomislava Nikolića, ako se reši na inadžijsku varijantu, ili može da spomene samo nekog čije ime mu došapnu. To bi bila informacija za unutrašnju političku upotrebu, ali ne za krivični postupak. On bi mogao da izabere koga će da oblati, ali ne verujem da će išta reći", kaže advokat Božo Prelević, nekadašnji koministar policije.

On dodaje da je sigurno da je Mišković davao novac političarima, kao i da je u nekim slučajevima i reketiran.

"Postoje političari koji su ga napadali, pa su promenili priču, pa političari koji su u ministarstva dovodili ljude iz "Delte". Mišković je simbol loših stvari u Srbiji. Samo broj ugašenih preduzeća u Srbiji meri se stotinama", smatra Prelević.

"Ne mogu se voditi postupci samo za zloupotrebu službenog položaja, već za korupciju u kojoj po definiciji moraju da učestvuju i pojedinci iz vlasti", kaže profesor i bivši sudija Zoran Ivošević.

Ministar saobraćaja Milutin Mrkonjić kaže za Blic da će podneti tužbu protiv onih koji tvrde da je on bio na spisku. "Petnaest godina Miškovića nisam ni čuo ni video. Pa ja sam ga svega pet puta video, još dok je Slobodan Milošević bio živ", kaže Mrkonjić.

Njegov stranački kolega Branko Ružić, takođe je demantovao bilo kakve veze socijalista sa Miškovićem.

POVEZANE VESTI

Sreda 19.12.2012. 07:04
... pa lepo."Pritisnite" sve koji su ga primali;-)jedan ce da popusti. Metode su razne!
Sreda 19.12.2012. 07:42
Mišković i da kaže imena, ini će da odgovore - ma, laže, loše su mu namere.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online