Petak 3. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Ponedeljak 05.11.2012.
10:08
Večernje novosti A

Srpska i bugarska mafija tesno sarađuju

Poznata je činjenica da je bratstvo među kriminalcima najjače i da ne poznaje državne granice i nacionalne ograde, potvrđena je poslednjom studijom EU u kojoj se govori o povezanosti bugarskih i srpskih kriminalnih organizacija, ali i ostalih mafija na prostoru Balkana.

Bratstvo među kriminalcima ne poznaje državne granice (Foto: Ilustracija)

- Srbi su uključeni u ilegalnu trgovinu droge, ljudi i nafte, zatim u prostituciju, falsifikovanje deviza i kartica koje prebacuju u Srbiju. U Bugarskoj srpski dileri preuzimaju heroin poslat iz Turske, organizuju njegovo prebacivanje u Srbiju, odakle ga dalje krijumčare ka Evropi, dok deo ostaje na srpskom tržištu - tvrdi se u studiji EU.

U poslednja tri meseca bugarska policija je uhapsila trojicu srpskih dilera heroinom. Na granici sa Turskom u avgustu je zaplenjeno 33 kilograma heroina, sakrivenog u rezervoaru minibusa koji je vozio za Beograd. Uhapšeni Srbin je rekao da je trebalo da mu bude isplaćeno 10.000 evra za prevoz droge. U septembru je uhvaćen Srbin sa 22 kilograma heorina sakrivenog u automobilu koji je došao iz Turske. Vrednost droge je 1,3 miliona evra.

- Trenutno se u Sofiji vodi istraga protiv osmorice Srba zbog međunarodne trgovine heroinom. U bugarskim zatvorima ima oko pedesetak Srba, koji sarađuju sa

bugarskom  mafijom, ali koji ne traže pravnu zaštitu od Ambasade Srbije. Većina njih su osumnjičeni i osuđeni zbog ilegalne trgovine narkoticima, naftom i ljudima - saznali su novinari u prestonici Bugarske.

Studija EU otkriva da je Bugarska utočište srpskih kriminalaca, koji pokušavaju da izbegnu zatvor. Oni poseduju po tri pasoša novih balkanskih država i učestvuju u različitim poslovima. Mafija u Sofiji i Plovdivu, a posebno u letovalištima na Crnom moru, drži veliki broj bordela u kojima su Srbi makroi, a Srpkinje glavne prostitutke.

Mali im Balkan

Srpsko-bugarska mafija deluje i iz daleke Nigerije odakle švercuje mesečno 180.000 barela nafte, koju ilegalno prodaje.

- Međunarodni kradljivci deluju organizovano, jer upadaju u naftovode ili presreću šlepere. Kradena nafta se prebacuje u Srbiju, Bugarsku i Ukrajinu - izjavio je Del Kol, bivši savetnik nigerijskog predsednika.

POVEZANE VESTI

Ponedeljak 05.11.2012. 10:48
hahahahha kada mogu BP mafijasi da kradu naftu u Nigeriji zasto nebi mogli balkanski mafijasi da uzmu svoj deo plena?
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online