Subota 18. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Petak 13.07.2012.
20:52
Blic A

Veštak srušio odbranu Petre Cvijić

Veštak saobraćajne struke dr Stojan Stojanović je u svom veštačenju od 20. juna dao tri moguće varijante kako je došlo do udesa u kome je poznata voditeljka RTS-a Petre Cvijić (34) udarila pešaka Slobodana Bajića (73), i za sve tri je zajedničko da se udes desio na pešačkom prelazu, piše Blic.

Kao olakšavajuća okolnost Petri Cvijić biće uzeto u obzir što je odmah prišla povređenom Slobodanu Bajiću i sama je pozvala policiju

Dr Stojanović se u svom veštačenju nije izjašnjavao o krivici, ali je utvrdio da je do kontakta između vozila kojim je upravljala poznata voditeljka i Bajića došlo na pešačkom prelazu.


Petra Cvijić je u martu na saslušanju kod istražnog sudije Prvog osnovnog suda u Beogradu navela da je Bajić došao iza autobusa, koji je dolazio sa suprotne strane i da ga zato nije videla.

Olakšavajuće okolnosti


Kao olakšavajuća okolnost Petri Cvijić biće uzeto u obzir što je odmah prišla povređenom Slobodanu Bajiću i sama je pozvala policiju. Ona nije ranije osuđivana i jedino ima samo jedan saobraćajni prekršaj prekoračenje brzine iz jula 2010. na teritoriji Smedereva, zbog čega je platila novčanu kaznu.

U istrazi su saslušana tri svedoka i neki od njih su tvrdili suprotno od optužene. Jedan od njih, Radiša N., svedočio je takođe da je Petra Cvijić „opel korsom” udarila Bajića na pešačkom prelazu.


Nesreća se dogodila 9. januara 2012. oko 16.40 na Čukarici u Vodovodskoj ulici. Prvo osnovno tužilaštvo u Beogradu je optužilo Petru Cvijić da prilikom prilaska pešačkom prelazu nije prilagodila brzinu kretanja vozila, kao i da je bila svesna da može doći do nesreće, ali je to olako uzela.


Veštak medicinske struke dr Đorđe Alempijević, kao i obdukcioni zapisnici Instituta za sudsku medicinu potvrđuju da je Bajić umro od povreda zadobijenih prilikom saobraćajne nesreće.


Tužilaštvo je predložilo da se tokom suđenja sasluša okrivljena voditeljka, predstavnik porodice preminulog Bajića i svedoci Radiša N., kao i Miroslava i Ljiljana M. Osim toga tužilaštvo je predložilo da se kao dokazi izvedu veštačenja dr Stojanovića i dr Alempijevića.


Za krivično delo teško delo protiv bezbednosti saobraćaja, koje se stavlja poznatoj voditeljki na teret, zaprećena je kazna od jedne do osam godina zatvora.

Odbrana Petre Cvijić ima pravo da uloži prigovor na optužnicu i ukoliko to učini, o njoj će odlučiti Vanraspravno krivično veće Prvog osnovnog suda u Beogradu. Tek kada optužnica stupi na pravnu snagu, zakazuje se suđenje.

POVEZANE VESTI

Ponedeljak 16.07.2012. 00:33
Malo kome je poznato da u svetu zdravstvene ustanove imaju tajni nalog da starijima daju pogresnu medicinu zbog penzijskog fonda. Petra nece dobiti veliku kaznu... Stari i penzioneri su veliki teret u sve vecoj svetskoj ekonomskoj krizi.
Nedelja 15.07.2012. 23:33
Pa trebala je glupača da pazi. Ja sam baš voleo da gledam dnevnik kada je ona bila voditeljka a sada će da dobije od 2 do 12 godina zatvora.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online