Četvrtak 2. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
4
Petak 08.06.2012.
13:28
Beta A

Dinkić: Iza teksta u ''Kuriru'' stoji DS

Predsednik Ujedinjenih regiona Srbije (URS) Mlađan Dinkić negirao je danas da se protiv njega vodi istraga o kojoj piše dnevni list "Kurir" i poručio da neće razgovarati sa Demokratskom strankom (DS) o formiranju vlade dok se ne utvrdi da li Boris Tadić vodi kampanju protiv URS.

Na vanrednoj konferenciji za novinare, Dinkić je rekao da list "Kurir" uređuju funkcioneri DS Dušan Petrović i Slobodan Homen i da "sumnja" da iza današnjih napisa stoji Boris Tadić.

Ako stoji Tadić iza ovoga, to je blamaža: Mlađan Dinkić

"Ako Homen i Petrović stoje iza toga, to je dovoljna sramota, ali ako stoji Boris Tadić onda je to blamaža, jer je zbog kontrole medija izgubio izbore. Nisam siguran, ali zato pitam da li on stoji iza ovoga (pisanja Kurira)", rekao je Dinkić.

Dinkić je upitao da li Boris Tadić na taj način misli da pravi vladu i vrši pritisak na političke partnere i protivnike.

"Ako je tako, to je sramno i na takav način se ne pravi vlada", rekao je Dinkić i dodao da se mora utvrditi ko stoji iza napisa u "Kuriru" i da on neće ući u pregovore sa DS dok se to ne otkrije.

Dinkić je kazao da se Borisu Tadiću ne sviđa to što mu je pre dve godine rekao da smeni sa mesta premijera Mirka Cvetkovića i na njegovo mesto postavi Dragana Đilasa, kako ne bi izgubili izbore.

On je rekao da sa DS postoje neformalni kontakti u vezi sa formiranjem vlade, ali da URS-u "ne pada na pamet da uđe u u vladu koji će
voditi nesposobni ljudi".

Upitan da li ima razgovora sa Srpskom naprednom strankom i da li sebe vide u toj vladi, Dinkić je rekao da o tome nisu razmišljali i da SNS lako može da nađe partnera u DSS-u.

Dinkić je kazao i da DS više ne posmatra kao jednu stranku i da postoji krilo DS sa kojim nikada ne bi sarađivao.

"Ne možeš da budeš partner tako što šamaraš. Ljudi ja nisam u tom fazonu", kazao je Dinkić.

List "Kurir" danas je preneo da je austrijsko tužilaštvo za borbu protiv korupcije pokrenulo istragu protiv biznismena Martina Šlafa zbog kupovine "Mobtela", a proverava i kako je lider Ujedinjenih regiona Srbije isplatio 357,9 miliona evra.

Kako je naveo taj beogradski list, kiparskoj firmi "Holdenhurst holding limitid", čiji su suvlasnici Šlaf i Jozef Taus, Srbija je, na osnovu ugovora koji je potpisao Dinkić isplatila 357,9 miliona evra.

POVEZANE VESTI

Petak 08.06.2012. 13:31
То су неки нови моменти. Пошто ДС отпада, овај олош се вероватно окреће СНС-у.
Petak 08.06.2012. 14:12
i treba da te hapse ovi tvoji pajtosi za koje si odradjivao prljave poslove i ukinuo pravi kurir hapseći vlasnika kurira i glasa javnosti Radoslava Rodića,memorija slaba,aa? doživotna mili naš glavonja,doživotna..
Petak 08.06.2012. 14:18
"Ako Homen i Petrović stoje iza toga, to je dovoljna sramota, ali ako stoji Boris Tadić onda je to blamaža Taman tako , ti si Srbijina i sramota i blamaža ......
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online