Nedelja 12. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Utorak 05.06.2012.
13:09
B. Grujić - Vesti A

Gazili smo po mrtvima!

Povređeni u tragediji koja se u noći između subote i nedelje dogodila u diskoteci Dama u banatskom mestu Idvor, oporavljaju se i prema poslednjim informacijama ne nalaze se u životnoj opasnosti. Najteže povređeni od osam žrtava Saše Bakića (36) prebačeni su u beogradski Urgentni centar.

UVIĐAJ: Policija odnosi tela nastradalih
 


Kobne noći, Bakić je sa bratom Igorom (37) i prijateljima iz Sefkerina gde žive, došao do diskoteke. Obezbeđenje nije htelo da ih pusti unutra, jer navodno nisu želeli da plate ulaznicu. Izvukao je ručnu bombu kašikaru i tokom svađe sa obezbeđenjem izvukao osigurač. To je video njegov brat, zgrabio ga u pokušaju da ga odvuče, ali je bomba u tom trenutku eksplodirala, ubivši njih dvojicu i njihovog prijatelja iz detinjstva Miroslava Simonovića (28).
 

Od siline detonacije još osam osoba je lakše i teže povređeno, ali srećom niko od oko 150 gostiju diskoteke, među kojima je bilo mnogo osnovaca iz Osnovne škole "Mihajlo Pupin" u Idvoru, nije smrtno stradao.

Otišli da slave,
izazvali tragediju

 

U Sefkerinu odakle su trojica poginulih mladića, porodice i komšije nastradalih nalaze se u šoku.


- Saša koga sam poznavali kada je trezan, bio je najbolji čovek na svetu. Svima je želeo da pomogne. Kad bi malo popio, postajao je naprasit, agresivan, tada ga se valjalo klanjati. Radio je kao vozač kamiona i od toga hranio suprugu i troje male dece. Igor se pre nekoliko dana vratio iz Crne Gore gde mu žive dete i bivša supruga. Otišli su da se provesele i proslave povratak - kažu prijatelji braće Bakić.

Zoran Todorov (32) iz Idvora, jedna od žrtava, zadobio je srećom lake povrede i prebačen je u zrenjaninsku bolnicu sa gelerima po nogama, rukama i licu.


- Društvo i ja nalazili smo se u blizini ulaza. Čuo sam raspravu između tih momaka i obezbeđenja. Vlasnikov sin Mihajlo je naplaćivao ulaz od 100 dinara, a oni nisu hteli da plate. U jednom momentu Saša Bakić se uneo u lice momku iz obezbeđenja dok je u ruci držao bombu i glasno vikao da će sve da pobije. Rekao je da neće da plati i pretio. Krenuli su da se guraju, njegov brat je pokušao da ga smiri i udalji, ali u tome nije uspeo i bomba je eksplodirala - u dahu prepričava dramatične događaje Todorov.


Na hirurgiji Opšte bolnice u Zrenjaninu zbrinuta su dvojica povređenih u incidentu u diskoteci Dama, Zoran Jovanović (20) iz Farkaždina i M. S. (34) iz Zrenjanina.


- U jednom trenutku odjeknula je eksplozija. Nastala je panika. Nisam bio ni svestan povreda, tek kad sam u panici istrčao iz lokala osetio sam bol i shvatio da sam povređen - još u šoku kaže Jovanović.


Inače, osim što su učenici osnovne škole bili u diskoteci na maturi, iako je zabranjeno slaviti van prostorija škole, stanovnici Idvora kažu da ovaj klub ni inspekcija nije mogla zatvoriti.


- Bile su racije, inspekcija je donela rešenje da se lokal zatvori, ali to ništa nije pomagalo, on je radio normalno do ranih jutarnjih sati - kažu stanovnici ovog mirnog banatskog mesta. 

POVEZANE VESTI

Utorak 05.06.2012. 15:15
Takva budala i ne zaslužuje da živi. Za 100 dinara spreman da ubije?
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online