Nedelja 12. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Subota 19.05.2012.
06:52
Alo! A

"Ubila sam dete jer je plakalo"

Iznervirana njegovim plačom, Slađana S. (34) pokušala je u petak oko 13 sati u porodičnoj kući u Selu Mladenovac najpre da udavi svog trogodišnjeg sina J. S. u krevecu, a potom je uzela kuhinjski nož i zarila ga detetu u stomak!

Majka je dete prvo gušila rukama, a onda mu zarila nož u stomak
 

Mališan je iskrvario do smrti, a Slađana je mirno otišla u kupatilo, oprala ruke, pozvala policiju i rekla: “Ubila sam dete!“, nakon toga sišla je u vinograd, gde joj je suprug radio, i ponovila i njemu šta je uradila. Kako piše beogradski “Alo!“, monstruozna majka zapravo je bila psihički nestabilna ličnost, nekoliko puta se lečila u psihijatrijskim ustanovama, patila je od postporođaje depresije, a pre dva meseca imala je nervni slom i pokušala je da se ubije. Iz bolnice je izašla početkom maja.


U trenutku stravičnog zločina u dvospratnoj kući u ulici Desimira Blagojevića u selu Mladenovac, osim Slađane i trogodišnjeg J. S. nije bilo nikoga. Njen suprug Zoran (50) radio je u vinogradu, dever Srđan, koji živi na prvom spratu kuće, bio je na poslu, a njegovo dvoje dece se igralo napolju, Slađanina svekrva nalazila se u prizemnoj kućici u dvorištu, u kojoj živi.
 

Socijalno: Niko je nije prijavio

Socijalni radnici koji su juče takođe došli u selo Mladenovac nisu želeli da daju izjave, ali su rekli da nikada nisu imali prijave, te otuda oduzimanje deteta i procena podobnosti Slađane kao majke nikada nisu razmatrani.

- Prema dosadašnjim informacijama, Slađana je odvela dete da ga uspava. Bilo je nemirno i plakalo je bez prestanka, što je nju iznerviralo. Kada nije uspela da ga ućutka gušeći ga rukama, uzela je nož i ubola ga u stomak. Sama je pozvala policiju i prijavila šta je uradila - kaže izvor beogradskog dnevnika blizak istrazi.

Slađana se zatim spustila do vinograda, gde je i suprugu rekla šta je uradila. Iako je izbezumljenom Zoranu u pomoć pritekao i prvi komšija, koji je doktor zaposlen u mladenovačkom Domu zdravlja, detetu koje je iskrvarilo do smrti nije bilo spasa.


Komšija je zatim odmah pozvao i Hitnu pomoć pošto je Slađana pokazivala znake nervnog sloma. Naime, iako je smireno govorila, delovala je izgubljeno i imala je unezveren tup pogled. Dvorištem se ubrzo prolomio i krik mališanove sestre od strica, srednjoškolškog uzrasta, koja ga je prema rečima komšija najčešće čuvala i brinula o njemu, ali i plač njenog 12-godišnjeg brata. Sa posla je ubrzo stigao i njihov otac Srđan S.


- O detetu se uglavnom brine Zoran, a u tome su mu pomagali Srđanova ćerka i Slađanina majka, koje su ga čuvale. Slađana je u selu bila poznata po nadimku Mlada, jer se udala za Zorana koji je dosta stariji. Slađana nikada nije radila, a i njen suprug, koji je bio zaposlen u fabrici “Petar Drapšin“, već izvesno vreme je bez posla. Međutim, kada ju je doveo pre jedno tri godine iz grada Mladenovca, i tada se čudno ponašala. Nije se promenila ni kada je rodila sinčića, delovala je kao da je dete uopšte ne zanima, uopšte mu nije bila privržena i nikada je nismo gledali sa njim, retko kad bi ga odvela u šetnju - pričaju komšije, koje navode da je porodica sumnjala da je Slađana u postporođajnoj depresiji.


Oni dodaju da su prošle godine videli Slađanu kako juri Zorana po dvorištu i preti mu da će ga ubiti, a kako saznajemo, sredinom marta imala je nervni slom i tada je pokušala da se ubije, zbog čega je provela šest nedelja u bolnici. Prema rečima poznanika ove porodice, majka ima dug istorijat psihičkih smetnji, te je tako već sa 16 godina lečena u psihijatrijskoj bolnici “Laza Lazarević“.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online