Četvrtak 2. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Subota 19.05.2012.
03:51
Alo! A

Aca Bulić ne odgovara ni za drogu

Dragan Aca Bulić (38), bivši predsednik Zajednice fudbalskih klubova Superlige, nagodio se sa tužilaštvom i neće odgovarati za posedovanje narkotika, piše beogradski “Alo!“. Bulić, sin Jusufa Juse Bulića, koji je ubijen 1998. godine, uplatio je više od 100.000 dinara u humanitarni fond, a tužilaštvo je odustalo od krivičnog gonjenja.

Dragan Aca Bulić je uplatio 100.000 dinara u humaniotarni fond, pa neće biti krivično gonjen
 

- U Bulićevom slučaju je primenjeno načelo oportuniteta koje podrazumeva da on posle dogovora sa tužilaštvom uplati određenu sumu u humanitarni fond. Nakon toga je odbačena optužba protiv njega i neće biti upisan u kaznenu evidenciju - rekao je za “Alo!“ izvor iz Prvog osnovnog javnog tužilaštva, koje se nagodilo sa Bulićem.


Novinari lista “Alo!“, pozivajući se na izvore bliske Buliću, pišu da je on želeo da izbegne da se “povlači po sudu“ zbog droge koja, kako je tvrdio, nije njegova.


- Nikada nisam imao veze s narkoticima, nikada nijednu vrstu droge nisam koristio. Sportista sam odmalena, što se vidi po meni. A u taj stan sam se uselio pre 15 dana. Ta droga nije bila moja. Testiran sam putem DNK na to da li sam koristio i dirao te supstance i rezultati su bili negativni - izjavio je Bulić za medije po izlasku iz pritvora.
 

Srbljanovićeva probila led

Krivičnu odgovornost zbog posedovanja droge nedavno je izbegla i dramska književnica Biljana Srbljanović (41), koja je u humanitarne svrhe uplatila 200.000 dinara kako bi izbegla suđenje.

Bulić je ranije ove godine priveden zbog sumnje da je organizovao bacanje bombe na kuću Dragana Stojkovića Piksija u Nišu 23. februara. Prilikom pretresa njegovog stana je nađeno nešto manje od grama marihuane i izvesnog narkotika koji je miks kokaina i heroina označenog kao “nova evropska droga“, koja nije na listi droga poznatih srpskim nadležnim službama. Brzo je pušten na slobodu, a istraga je protiv njega pokrenuta samo zbog posedovanja narkotika.


Međutim, zbog bacanja bombe na Piksijevu kuću, u pritvoru je završio član Bulićevog obezbeđenja Igor Dragojević. Dragojević je osumnjičen kao direktni izvršilac napada zajedno sa Markom Poljakom, takođe bliskim s Bulićem, za kojim policija i dalje traga. Spekulisalo se da između Bulića i Piksija postoje neraščišćeni računi zbog transfera fudbalera Milana Biševca, međutim, sam Bulić negirao je da ima veze sa bombaškim napadom i objasnio da se zapravo veče pre hapšenja čuo sa Piksijem telefonom.


- Radi se o transferu Milana Biševca, Dušana Anđelkovića, Aleksandra Pantića i Dušana Đokića, za koje i dan-danas nisam isplaćen, iako su oni prodati. Svi ugovori o tome su nestali - što je čist kriminal. Rekao sam Piksiju da se dogovori s ljudima s kojima je sarađivao u Crvenoj zvezdi ko mi od njih duguje dva miliona evra, u suprotnom ću biti prinuđen da pravdu potražim na sudu i tužim i klub i sve one koji su umešani u to - objasnio je Bulić, koji je bio predsednik nekadašnjeg FK Železnik, koji je prestao da postoji u junu 2005. i utopio se u FK Voždovac.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online