Ponedeljak 13. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Subota 28.04.2012.
08:20
Blic A

Za pet kupljenih paketa droge, šesti gratis

Hapšenje grupe narko-dilera iz Mladenovca pokazalo je, između ostalog, da se i na tržištu droge primenjuju principi akcijske ponude kao u megamarketima, jer su narkomanima paketiće heroina prodavali po principu - platiš pet, dobiješ šest.

 Policija sumnja da su drogu prodavali u blizini škola, domova zdravlja, kafića, diskoteka, trafika, a da su paketiće droge donosili i na adrese

Naime, u borbi za prevlast na narko-tržištu u Mladenovcu, Smederevu, Smederevskoj Palanci, Topoli i Aranđelovcu, vođa jedne od prekjuče uhapšenih kriminalnih grupa u tom gradu Miloš Ignjatović, zvani Miša Konj (29), ovisnicima je obezbedio popust i za pet kupljenih paketića šesti im je davao - gratis.


Grupa dilera kojima je šef bio Milan Dimitrijević (25), zvani Bombonica, prodavala je čak za 100 dinara jeftinije paketić od 0,33 grama heroina, a obe grupe su samo od početka ove godine prodale najmanje sedam kilograma heroina kupcima kojih je bilo oko 200 iz Mladenovca i okolnih gradova.

Drogu su prodavali na više od 50 lokacija u Mladenovcu, a kupci su bili maloletnici, ali i starije osobe, među kojima je i čak i jedna četrdesetogodišnja majka dvojice odraslih dečaka. Policija sumnja da su drogu prodavali u blizini škola, domova zdravlja, kafića, diskoteka, trafika, a da su paketiće droge donosili i na adrese.

Estrada u "Veverici”


Milan Dimitrijević je, kako saznajemo, od novca zarađenog prodajom heroina kupio kafanu u selu Vlaška, pet kilometara od centra Mladenovca, a kad je ušao u objekat unutra je našao uginulu vevericu, pa je zato lokal nazvao "Preparirana veverica”. Ova kafana je ubrzo postala i sastajalište mnogih estradnih zvezda.

Obe grupe su uhapšene prekjuče po podne u akciji operativaca smederevske i beogradske policije i Uprave kriminalističke policije MUP Srbije, a kod njih je zaplenjeno više od 75 grama heroina. Uhapšeni su Dimitrijevićevi dileri Aleksandar Spasić (32), zvani Sos, i Sefan Obradović (27), kao i Ignjatovićevi saradnici Mika Kuzmanović (37) i Vojislav Milošević (28).


Policija je i juče nastavila da hapsi saradnike šefova kriminalnih grupa, ali i kupaca droge, jer istraga kriminalnih aktivnosti obeju grupa traje već nekoliko meseci.

- Za Dimitrijevića su drogu prodavali Spasić i Obradović. Dobijali su već razmerene paketiće i krili ih u štekovima, zakopavali po rupama i po pozivu prodavali narkomanima. Zajedno su i uhapšeni, a kasnije je nađeno mesto na kome je Obradović zakopao 17 paketića droge - kaže sagovornik lista "Blic” blizak istrazi.


Posle njih u svojoj kući uhapšen je i Dimitrijević, koji je bio spreman za bekstvo, a kod njega je nađeno 200 evra, 50.000 dinara, pasoš, 40 grama heroina i vagica za razmeravanje droge.


Ignjatović je uhapšen po povratku iz Beograda, a nakon toga i njegovi saradnici Milošević i Kuzmanović, čiji je zadatak bio da u svojoj kući u selu Jagnjilo razmerava i pakuje heroin.

U Kuzmanovićevom automobilu nađeno je 15 grama heroina. On je, inače, praktikovao da drogu prodaje tako što bi na raskrsnici zaustavio svoj sivi “audi A8” i kroz prozor kupcu predavao paketiće heroina, a uzimao novac i zatim nastavio vožnju.


Kako je saopštio MUP Srbije, hapšenje je izvedeno u nastavku akcija "Mreža“, kad je uhapšen Željko Vujić (1977) koji je osumnjičene snabdevao drogom i kod koga je nađeno 2,75 kilograma heroina.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online