Četvrtak 9. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Petak 27.04.2012.
03:04
Večernje novosti A

Beograd: Štrajk glađu zbog seksa

Nenad Grujović, optužen da je 24. marta 2006. godine učestvovao u pljački pošte na Novom Beogradu i ubio Veska Babovića (29), radnika obezbeđenja preduzeća "PTT Srbija", koji je prenosio novac namenjen za isplatu penzija, u četvrtak je pred Višim sudom u Beogradu negirao da je učestvovao u ovom zločinu.

Foto - arhiva: Optuženi obećao sudiji da neće da prestane sa štrajkom
 

Ovaj, kako je svojevremeno objavljeno, istaknuti član "Kekine grupe" požalio se sudiji na tretman, ističući da je već šest godina u pritvoru, a da za sve to vreme nije doneta prvostepena presuda.


- Stupio sam u štrajk glađu 4. aprila jer sam u pritvoru već 64 meseca, pritvorenik sam sa najdužim stažom - kazao je Grujović. - Zbog odugovlačenja ne mogu sa ženom da imam intimnu posetu, to je i za mene i za nju mučenje. Spreman sam da umrem za ljubav, ženu i pravdu. Pored toga, uslovi u pritvoru su katastrofalni, hrana je kao za pse. Videćete sudija, neću prestati da štrajkujem glađu, dajem vam reč.


Predsednik veća je istakao da je činjenica da postupak dugo traje i da je bilo odlaganja. Naglasio je da je primio pisma koja mu je uputio optuženi, a koja se odnose na dozvolu poseta supruge, dodajući da ih je prosledio nadležnima.

Svedok

Kao svedok u četvrtak se pred sudom pojavio Babovićev kolega Dejan Milojević. On je kazao da je u trenutku prepada čuo Babovića kako kaže: "Nemoj, batice, molim te", a zatim i pucanj. Kao i u istrazi, tvrdio je da nije video napadača.


Grujović je zatim izneo odbranu, tvrdeći da nije kriv.


- Ako tužilac ima bilo kakav dokaz da sam ubio Babovića, sve ću da priznam, iako to nisam učinio - kazao je optuženi. - Odreći ću se prava na žalbu i robijaću 50 godina.


Babović je ubijen ispred pošte u Jurija Gagarina 94, u momentu kad je iz službenog kombija iznosio džak sa novcem. Napadači, njih trojica, među kojima je, kako se tvrdi, bio Grujović, bili su u zasedi. Babović je pogođen u čelo, a nedugo zatim je preminuo u Urgentnom centru. Razbojnici su odneli četiri miliona dinara.


Sat i po posle pljačke pronađeni su zapaljen "audi" i skupoceni ručni sat "velmaks", koji je ispao pljačkašu koji se, dok je palio automobil, i sam zapalio. Policija je posle pljačke uzela otiske sa mesta pucnjave. DNK analiza je potvrdila da je Grujović jedan od počinilaca.


Grujović je uhapšen krajem decembra 2006. godine u Beču, posle čega je izručen Srbiji.

POVEZANE VESTI

Petak 27.04.2012. 09:00
A onaj u koga je pucao, umro je zbog novca, a on će od gladi, ili od ljubavi? Dakle čovek postao patetičan.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online