Nedelja 12. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Ponedeljak 02.04.2012.
00:48
srna, telegraf.rs A

Porodice stradalih u požaru: Vratite nam našu decu!

Tuga koja je u nedelju potresla Srbiju, kad se saznalo da je šestoro mladih ljudi izgubilo živote u požaru u novosadskoj diskoteci “Kontrast“, nije ni približno dovoljna da opiše očaj porodica i prijatelja nastradalih...

Fotografije nastradalih koje su obezbedili njihovi najbliži
 

Roditelji Tamare Miladinović (25), voditeljke novosadske Delta televizije koja je stradala u vatrenoj stihiji, i dalje ne veruju u stravičnu sudbinu koja ih je zadesila. Majka Desanka i otac Branko u šoku, osam godina stariji brat Nenad dočekuje rodbinu i prijatelje koji su došli da izraze saučešće.


- Mama i tata su otišli do televizije Delta, kako bi im odneli Tamarinu fotografiju. Tamara je tamo radila još od srednje škole - rekao je za telegraf.rs Tamarin stariji brat i dodaje da je roditeljima najteže palo kada su ih iz policije pozvali da dođu na Institut za sudsku medicinu, da identifikuju svoje dete.


Igrala se sa bratanicom, pa otišla u diskoteku

- Ni ja još uvek ne verujem šta nas je zadesilo. Ne verujem u nikakva veštičarenja, ali ovo je sve bilo jako čudno. U petak je Tamara bila jako vesela. Igrala se sa mojom ćerkicom čitavo veče. Skakali su, pevali, kitila je. Drugarice su je pozvale da izađe u grad. Nije joj se išlo - pridržavajući se za sto priča Nenad i nastavlja:
 

Vanredna kontrola svih lokala u državi

Načelnik Sektora za vanredne situacije MUP-a Srbije Predrag Marić najavio je da će u ponedeljak početi vanredna inspekcijska kontrola svih lokala u Srbiji. On je rekao da će kontrola biti obavljena po nalogu ministra unutrašnjih poslova Srbije Ivice Dačića, kako bi se izbegla situacija koja je dovela do požara u novosadskoj diskoteci "Kontrast" u kojoj se stradalo šestoro mladih ljudi.

- Na kraju je oprala kosu i pola sata posle ponoći poslednji put izašla na ova vrata. Ujutro su drugarice pozvale roditelje i rekle da je u “Kontrastu“ izbio požar i da Tamara nije izašla iz lokala. Otac se spakovao i otišao tamo, satima je stajao, dok ga nisu pozvali u policiju - objašnjava stariji Tamarin brat dok suznih očiju na polici gleda mobilni telefon, jedino što je ostalo od preminule sestre.


- Telefon nam je donela drugarica koja je bila s Tamarom te večeri. Pre nego što su se razišle, Tamara joj je dala svoj mobilni, i nije se vratila po njega. Kasnije su na njega mnogi zvali da provere šta je s njom, ali se ona nije javljala, tihim glasom konstatuje Nenad.


Stan Miladinovića u blizini Limanske pijace tokom današnjeg dana obišli su mnogobrojni rođaci, prijatelji i drugovi. U komšiluku tuga zbog gubitka “vesele i kulturne devojke”, kako su je stanari doživljavali.

I u celom Novom Sadu - tuga... Ne samo zbog Tamare... Građani su se tokom nedeljnog poslepodneva i večeri okupljali na Trgu slobode, paleći sveće i polažući cveće za nastradale... Sablasno - mnogo ljudi, a čuje se samo tišina...


Iz Beograda svraćao u Novi Sad

U drugom kraju Novog Sada prijatelji žale dvadesetosmogodišnjeg Zorana Ignjatovića iz Republike Srpske, koji je nedavno diplomirao na Fakultetu tehničkih nauka, nakon čega se zaposlio u Beogradu, gde je i živeo. Prema njihovim rečima, Zoran je voleo život i izlaske, zbog čega je često vikendom dolazio u vojvođansku prestonicu. Upravo to je učinio i u petak, kada je sa malom, ali odabranom ekipom izašao u novosadsku folkoteku “Kontrast“, odakle više nije izašao.


- U Novom Sadu je imao sestru, kod koje je dolazio često u posetu. Bio je vezan za naš grad. Iako se zaposlio u Beogradu, rado se vraćao ovde - rekao je za telegraf.rs jedan od Zoranovih prijatelja.


Nakon što je saznala za tragediju Zoranova sestra se odmah uputila u Hercegovinu, kako bi obavestila roditelje.


Nema više najmlađe doktorke nauka u Srbiji

Futožanka Milena Dalmacija (28) bila je najmlađa doktorka nauka u Srbiji, nedavno izabrana u zvanje docenta na novosadskom Prirodno matematičkom fakultetu, inače i sama ćerka poznatog profesora. Do kuće porodice Dalmacija nije se moglo lako prići. Mnoštvo sveta se sjatilo da bude uz porodicu u najtežim trenucima.


- Dan je bio kao i svaki drugi. Ko bi rekao da našu seju nikada više videti nećemo. Pošla je u “Kontrast“ kako bi se srela sa prijateljicom Anom Bebić (učesnica “Operacije Trijumf”), koja je nastupala u tom lokalu. Nismo verovali kada su nas pozvale Milenine drugarice - priča rođak stradale, Milan Vasić.


- Roditeljima nismo odmah hteli da saopštimo šta smo čuli. Stariji brat i ja odmah smo krenuli da okrećemo telefone, proveravamo. Tek kad su nam u MUP-u potvrdili saopštili Mileninim roditeljima, majci Jeleni i oci Boži - rekao je na kraju Vasić.

POVEZANE VESTI

Ponedeljak 02.04.2012. 06:19
Prekasni noćni izlasci još jednom su uzeli danak. Noć je za odmaranje. Bilo bi dobro da inspekcija u svojoj vanrednoj proveri svih lokala u Srbiji zatvori, bez pardona, sve koji ne zadovoljavaju standarde.
Ponedeljak 02.04.2012. 05:31
Saucesce porodicama nastradalih.
Utorak 03.04.2012. 18:33
PA KOJA STOKA STAVLJA MINUSE NA SAUCESCA? JESTE VI NORMALNI
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online