Nedelja 28. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
5
Četvrtak 29.03.2012.
21:13 >> 22:38h
Beta A

Evakuacija u Bečeju zbog erupcije gasa

U Bečeju je danas izbila erupcija prirodnog gasa zbog čega je stanovnicima naselja Donji grad preporučeno da se iz preventivnih razloga evakuišu.

Foto: Ilustracija

Prema nezvaničnim saznanjima agencije Beta, erupcija gasa se desila pošto su radnici pravili bušotinu za bunar. Na licu mesta se nalaze vatrogasci, hitna pomoć i policija.

Kako je javila Radio-televizija Vojvodine, nema povređenih niti je došlo do eksplozije gasa. Evakusiani su i đaci iz obližnje osnovne škole "Petefi Šandor".

Elektrovojvodina je u tom delu grada isključila struju kako bi se izbegla opasnost od varničenja i požara. Gaš još šiklja i čeka se dolazak najbliže ekipe NIS-a iz Turije da zatvori bušotinu.

Na ulici je mnogo građana koji su vidno uznemirenih "gejzerom" plina koji šiklja skoro 100 metara uvis, ali nadležni još ne saopštavaju da li je reč o metanu, ugljen dioksidu ili mešavini ta dva gasa.

Neophodne mere preduzimaju ekipe Naftne industrije Srbije koje su pristigle u konvoju od šest kamiona. Specijalni tim NIS meri sadržaj gasova koji su ispušteni iz erupcije. Međutim, to je tek deo posla, a uskoro stiže još jedan konvoj Vanrednog štaba NIS-a, a u pitanju je teška mašinerija, elekotrocentrala i druge mašine.

Predsednik opštine Bečej Peter Knezi izjavio je da đaci škole i vrtića "Petefi Šandor" ne dolaze sutra jer nastave neće biti iz bezbednosnih razloga. Još nije poznato da li građani mogu da se vrate u svoje domove jer specijalci NIS još nisu doneli odluku dok ne obave sva ispitivanja.

Pojedini građani su doveli u vezu ovu erupciju sa onom iz 1968, takođe u Bečeju kada je šikljao veliki gas iz zemlje pa je taj događaj poneo naziv kao "bečejski vulkan".

Međutim, direktorka "Vodokanala" Svetlana Karabaš tvrdi da se taj događaj sa ovim od danas ne može dovoditi u vezu jer je to bilo na dubini od 900 metara kada je izbio taj "vulkan", a ovde je reč o dubini od svega 350 metara.

Četvrtak 29.03.2012. 22:54
zato hoce da raskomadaju srbiju da bih lakse dosli do razna prirodna izvorista ... umesto da uzmemo kredit i sami savrnemo rukave i krenemo na posao ... mi cekamo na investitore da nam zakupe nasa izvorista i da radimo za 300 evra za njih ...
Četvrtak 29.03.2012. 21:15
Sve same nesrece, pozari i te stvari. Sacuvaj nas boze.
Četvrtak 29.03.2012. 21:23
Bajatović trlja ruke............
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online