Subota 18. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Sreda 28.03.2012.
16:12
RTS A

Pas izujedao decu u dvorištu vrtića

Petoro mališana knjaževačkog vrtića "Snežana" lakše je povređeno kada ih je napao pas koji je iz susednog dvorišta preskočio ogradu i ušao u dvorište vrtića. Mališani su zbrinuti u knjaževačkom Domu zdravlja, a nadležne policijske i epidemiološke službe obavile su uviđaj.

Dvorište vrtića u kome su deca napadnuta

Vaspitačica Sonja Petrović kaže da su se deca igrala u prednjem dvorištu vrtića kada se iz susednog dvorišta pojavio manji pas i počeo da nasrće na njih.

"Sve se odigralo vrlo brzo. Pas je izleteo iz komšijskog dvorišta i napao decu. Petoro njih je ugrizao, jedno od njih ima dubok ugriz, a jedno modricu od ujeda. Psa smo uhvatili uz pomoć vlasnika koji je došao da interveniše", priča Petrovićeva.

Posle prijema u dečjem dispanzeru, dvoje povređenih mališana upućeno je na odeljenje Higijensko-epidemiološke službe knjaževačkog Zdravstvenog centra.

"Jedno dete ima povredu noge, razderotinu, a drugo dete ima ogrebotine na ruci. Deca su bila uplašena i uznemirena, redovno su do sada vakcinisana, povrede su im zbrinute i dobila su antibiotike", kaže doktorka Ljubica Nikolić, epidemiolog.

Mnogi roditelji posle jučerašnjeg događaja danas nisu doveli svoju decu u vrtić. Zorica Milenković, majka petogodišnjeg Martina kojeg je pas izujedao po nozi kaže da je dečak još uvek uplašen i da najveću odgovornost, za ono što se dogodilo, snosi predškolska ustanova.

Dvorište iz koga je izleteo pas

"Za sada mi je najvažnije da smirim dete. Ono je pod velikim stresom čak i danas. Neću ga voditi u vrtić dok malo ne zaboravi šta se dogodilo. Inače, ići ću dalje i na ovome se neće završiti", kaže Zorica.

Uroš Milić vlasnik ženke lovačkog terijera, koja je napala decu, kaže da pas ima nešto više od tri meseca i da su ga zbrinuli sa ulice. Kada je video šta se događa odmah je preskočio ogradu i pojurio za psom, ali bilo je kasno.

"Mnogo mi je žao što se to dogodilo, uvek je bila vezana, jednostavno je pokidala ogrlicu i kroz rupu u ogradi ušla u dvorište vrtića", kaže Uroš.

U veterinarskoj inspekciji kažu da pas nije vakcinisan, jer se radi o mladoj životinji. Prema njihovom nalogu on je stavljen pod nadzor i za sada ne pokazuje znake bolesti.

Stepen odgovornosti vlasnika psa i predškolske ustanove "Bajka" u čijem je sastavu i vrtić "Snežana", pitanje je kojim će se u narednim danima baviti i roditelji i nadležne institucije.

POVEZANE VESTI

Sreda 28.03.2012. 16:34
O boze. Strasno!
Sreda 28.03.2012. 17:08
Dobre li ograde kad ima rupu kroz koji moze proci pas i jos u vrticu. Uzas.
Četvrtak 29.03.2012. 10:56
Pas nije kriv, ali vlasnik jeste.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online