Subota 1. 6. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Četvrtak 23.02.2012.
09:05
Alo A

Petra Cvijić na sudu: Žao mi je zbog svega

"Žao mi je zbog svega", ponavljala je juče na saslušanju Petra Cvijić (34), voditeljka RTS-a, osumnjičena za izazivanje saobraćajne nesreće u kojoj je poginuo pešak Slobodan Bajić (74).

Petra juče na sud došla sakrivena kapuljačom i šalom

Prvi put posle tragedije koja se dogodila 9. jaunara, Petra se juče pojavila u javnosti, na saslušanju kod istražnog sudije Prvog osnovnog suda, obučena u crno, bez šminke i kose vezane u rep. U sud je došla pre osam sati ujutru, iako je saslušanje bilo zakazano u devet sati. Lice je pokušala da sakrije ispod šala, koji je obmotala oko glave i lica kako je niko ne bi prepoznao.


Tokom saslušanja koje je trajalo sat i po vremena Petra je, nezvanično se saznaje, ispričala da se automobilom vraćala kući u Železnik i da je vozila propisanom brzinom. Spuštao se mrak. Sve se dešavalo veoma brzo. Ispred njenog automobila se pojavio čovek, kojeg uopšte nije videla. Ona je navodno rekla da je pokušala da zakoči i da ga izbegne, ali da nije uspela. Izašla je iz automobila, pokušala da mu pruži pomoć.


POsle saslušanja Petra je izašla iz kabineta sudije, kao da se jedva suzdržava da ne zaplače. Nekoliko puta je uzdahnula, a izjave za medije nije želela da daje.


"Ne mogu zaista ništa da kažem", kratko je rekla za "Alo!“. Njen advokat Milenko Milisavljević pitao ju je potom da li je dobro, na šta je tiho rekla "nisam".

Osim osumnjičene voditeljke, biće saslušani i očevici saobraćajne nesreće, a tužilaštvo je u zahtevu za istragu zatražilo da se obavi veštačenje o ovom slučaju. Veštak saobraćajne struke trebalo bi precizno da se izjasni da li je i koliko Cvijićeva prekoračila dozvoljenu brzinu u naseljenom mestu, kao i da objasni sve okolnosti i uzroke koji su doveli do tragičnog ishoda te saobraćajne nesreće.


U zahtevu za sprovođenje istrage navodi se da je Cvijićeva 9. januara oko 16.40, krećući se iz Vodovodske prema Trgovačkoj ulici brzinom većom od propisane (preko dozvoljenih 50 kilometara na sat), izazvala saobraćajni udes u kojem je nastradao Bajić. Bajića je udarila svojim automobilom "opel korsa" dok je čovek pokušavao da pređe pešački prelaz.

Od siline udarca Bajić je najpre udario u šoferšajbnu automobila, a potom je odleteo na ulicu. On je prevezen u Uregentni centar, gde je kasnije preminuoč. Nekoliko sati kasnije izdahnuo je u Urgentnom centru. Nekoliko dana posle tragedije Cvijićeva je pozvala porodicu Bajić i izrazila im saučešće.

POVEZANE VESTI

Četvrtak 23.02.2012. 09:27
zao mi je prvenstveno jadnog coveka koji je stradao...zao mi je sad i ove zene koja je imala takav peh i kojoj se zivot zbog ovog promenio...verujem da nije videla pesaka...na nekom predavanju sam jednom cula ovde da je najgori deo dana za vozace kad je sumrak i da onda covek najmanje vidi i uocava pesake...to naravno ne opravdava ako je brzo vozila...upravo zbog smanjene vidljivosti...a ni propisom kod nas nije utvrdjeno da se svaki pesak na prelazu propusti...pesacki prelaz nikoga ne obavezuje izgleda da ispred njega ukoci malo..
Utorak 13.03.2012. 18:14
videcemo na prvom rocistu, mozda se sve preokrene.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online