Subota 8. 6. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Sreda 04.01.2012.
10:42
Alo! A

Nožem hteo da zaplaši policajce

Ulični prodavac iz Niša Čedomir Marković (67) izjavio je za "Alo!" da nije želeo da napadne nožem komunalne policajce i poseče jednog od njih prilikom sukoba ispred pijace gde je prodavao povrće, već da je "hteo samo da ih zaplaši“.

- Možda sam i pogrešio što sam izvadio nož, ali sam bio revoltiran. Prodajem poljoprivredne proizvode i od toga izdržavam 10 članova porodice. Izneo sam 30 komada jaja, malo krompira koji sam uzgajam, pečenke...

Nož sam poneo da bih sekao pečenke, a ne da bih nekoga napao. Došlo je njih četiri, pet inspektora i komunalni policajci. Molio sam ih da mi ne pišu kaznu, da me puste da idem kući i da neću više da prodajem jer nemam odakle da platim kaznu. Molio sam ih, ali nisu hteli da me saslušaju - priča Marković, koji dodaje da su mu "silom tražili ličnu kartu i zapretili da će mu zapleniti robu“.

Čedomir Marković u klinču s policajcima

- Robu sam počeo da skupljam u automobil, gurkali su me sa svih strana da ne mogu da je skupim. Kada sam je stavio u vozilo, jedan visoki me je odgurnuo. Izvadio sam nož da ih zaplašim, ne da ih ubodem. Zato sam ga i uvukao u rukav, da ne poveredim nekoga.

Onda su počeli da me guraju levo, desno, udarili su me pendrekom po ruci, vukli su me po asfaltu. Kao da sam najgori kriminalac, a ja samo hoću da preživim život. Tražiću pred sudom da me streljaju nasred trga kod konja u centru Niša, za njihovu ljubav - priča Marković i dodaje da preživljavaju od njegove penzije od 16.000 dinara.


- Jedno vreme sam i sakupljao hleb po kontejnerima, a od prodaje sada uspem da zaradim i 500 dinara dnevno kada izađem na ulicu - ukazuje on.

Iako se na snimku intervencije komunalnih policajaca nad uličnim prodavcem u Nišu koji je objavljen na "Jutjubu“ jasno vidi kako jedan od komunalaca grubo odguruje prodavca, neposredno pre nego što će ovaj da potegne nož, a potom ga tuku pendrekom i obaraju na zemlju, prijava nije podneta i protiv njih jer "za sada nije utvrđeno da su prekoračili ovlašćenja“.

Policija je podnela krivičnu prijavu samo protiv Markovića zbog sumnje da je 29. decembra nožem napao i lakše povredio Ivana Džonića, komunalnog policajca iz Niša, koji je s kolegom Zoran Miljevićem asistirao opštinskim komunalnim inspektorima u kontroli ulične prodaje.


U komunalnoj policiji kažu da su policajci "postupili profesionalno i u skladu sa propisima“.


- Ono što se ne vidi na snimku jeste da je prodavcu više puta tražena lična karta, a da je on uporno odbijao da im je da, ignorisao ih je i skupljao robu. Od 37. sekunde snimka vidi se kako ramenom gura jednog komunalnog policajca i kako se drugom unosi i prilazi na desetak centimetara od njega.

U bezbednosnim procedurama stoji da rastojanje mora biti najmanje metar, do metar i po između policajca i stranke. Budući da mu je auto bio iza leđa, komunalni policajac je morao da udalji prodavca od sebe, pa ga je zato odgurnuo - objašnjava načelnik komunalne policije Ivan Veljković i dodaje da je primena sile dozvoljena ako osoba pokušava da pobegne ili ako napadne policajce.

Sreda 04.01.2012. 11:29
ниси погрешио, против олоша који нам отима сваку шансу за преживљавањем и који живи и опстаје пијући нам крв, дозвољена су сва средства у одбрани наших голих живота. Па погледајте колико се тих скотова намножило: гомила полицајаца и инспектора кидише као чопор хијена на живот и достојанство једног седамдесет годишњег старца који покушава да преживи. Нека нам је Бог у помоћи, ко ће нахранити и намирити оволике звери у државној бирократији. Народе Србије крајње време је да се пробудите и да се супроставите оваквој олошкој и пљачкашкој држави
Sreda 04.01.2012. 11:42
ju naopako pa zar ih nije sramota da tako lažu.ovo je neverovatna zemlja ovo se ne može opisati!!!!!!bagra koja je obukla uniformu iživljava se na dedi i niko ih nije tužio jer se ne vidi prekoračenje ovlašćenja!!!!!!ma džabe ovde sedim i kuckam i nerviram se.neće se to promeniti još sto godina!
Sreda 04.01.2012. 19:15
чедомир марковић је што се мене тиче симбол пркосног достојанства српског сељака који је од стране власти доведен на ивицу пропасти! Живио српски сељак, живјела СЛОБОДА!!! СРБАДИЈА ЈЕ СРПСКА-КВИСЛИНГЕ НА РОБИЈУ!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online