Petak 31. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Četvrtak 13.10.2011.
14:18
Z. Mirković - Vesti A

Osuđenici terete Slobodana

Policija u Beču traži Jagodinca Slobodana Miljkovića (37), koji je u austrijskim medijima bio pominjan kao šef takozvane taksi bande jer inspektori žele da ga saslušaju. Naime, njega su pripadnici "taksi bande", koji su već osuđeni na po godinu dana, optužili da ih je vozio u pljačke.

Slobodan Miljković
 


Kao što smo pisali, Slobodan Miljković iz Laništa nadomak Jagodine javio se policiji u rodnom gradu kada je saznao iz novina da ga Austrijanci traže. Izašao je posle dvadesetak minuta razgovora jer u jagodinsku policiju nije stigao nijedan zvaničan akt iz Austrije da je počinio krivično delo. Našem reporteru rekao je da je spreman da dokaže da je nevin.


U bečkoj policiji "Vestima" je potvrđeno da ne postoji međunarodna poternica za Miljkovićem, već samo austrijski nacionalni nalog za privođenje.


- Tražimo ga da bi ga ispitali. Ostali članovi bande, koji su već osuđeni, terete ga da je bio njihov vozač. Bilo bi dobro da se on javi policiji u Austriji. Spremni smo i da dođemo gde on kaže i da ga ispitam - rekli su nam u austrijskoj policiji.


Da podsetimo, za Miljkovića su mediji u Austriji navodili da je u bekstvu i da je predvodio bandu taksista koji su na putu do aerodroma ispitivali mušterije koliko će da budu odsutni. Navodili su i da je Miljković tipovao kuće tih putnika i pljačkao ih sa kolegama taksistima. Takav scenario potvrdio je i pukovnik policije Mihael Mimra koji je naveo primer putnika koji je ne sluteći da će da bude opljačkan neoprezno rekao taksisti da će 14 dana da ostane u Grčkoj.


Potom su provalnici imali lak posao jer su znali koliko dugo bi nekretnina žrtve ostala bez nadzora. Prilikom provale u 22. bečkom okrugu policija je uhapsila tri lica, kada ih je otkrio alarm. Austrijski mediji navodili su da je Slobodan Miljković tom prilikom na vreme primetio policiju i uspeo da pobegne.

Među uhapšenima je bio i taksista bečke taksi firme, posle čega je klupko počelo da se odmotava. Austrijski mediji naveli su da se sumnja da je Miljković u Jagodini vrbovao saučesnike, koje je vozio u pljačku praznih kuća i stanova.
 

Optužuje ga i zemljak


Bečka policija uhapsila je četiri osobe, među kojima je i Bojan Marković, rođeni Milenković, koji je takođe iz Jagodine. Svi oni već su osuđeni i teretili su Miljkovića za saučesništvo, rečeno nam je u bečkoj policiji. 


Alibi


Miljković je, da podsetimo, rekao našem reporteru da je u Beču bio tri dana u aprilu i nedelju dana krajem maja. Zbog toga mu nije jasno kako su njega mogli da povežu sa događajima od 1. juna, kada je uhapšena grupa osumnjičenih za pljačku kuća po Beču.


- U Beču sam tražio posao na građevini, sa trojicom uhapšenih Jagodinaca, ali nam to nije pošlo za rukom. Vratio sam se u Srbiju, a oni su ostali. Ne znam kako sam mogao 20 godina da radim u Beču, kako se tvrdi, i da istovremeno budem zaposlen u Gerontološkom centru u Jagodini - zapitao se Miljković.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online