Utorak 7. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Nedelja 11.09.2011.
16:16
Vestionline A

Pokradeni Srbi povratnici u selo Drenovac kod Kline

Nepoznati počinioci su u protekla četiri dana ukrali devet hidrofora, a u više navrata pokusali su nasilno da uđu u obnovljene kuće u kojima žive Srbi povratnici u selu Drenovac, kod Kline, rekao je danas predstavnik Srba povratnika u toj opštini Nenad Stošić.

On je kazao da su prošle noći nepoznati nasilnici pajserima pokušali da provale u njegovu obnovljenu kuću u kojoj živi sa suprugom, kao i u kuće povratničkih porodica Savić i Blagojević, a da su pre dva dana provalili u kuću Voje Stepića dok
je bio kod komšije.

Foto: Ilustracija

On je rekao da su o svemu obavestili policiju, Kfor i opštinsku i kosovku kancelariju za povratak raseljenih u opštini Klina, a da je policija jutros na njihov poziv došla i obavila uviđaj. Stošić je kazao da su povratnici uplašeni zbog učestalih krađa i
pokušaja upada lopova i nasilnika u obnovljene kuće u kojima žive.

On je naveo da povratnici 48 sati nemaju struju, a da nema ni vode, jer je devet hidrofora ukradeno. Stošić je rekao da povratnicima jedan Albanac koji u blizini ima
prodavnicu pomaže da kupe vodu za piće i druge potrepštine. Portparol regionalne kosovske policije u Peći Zećir Keljmendi potvrdio je agenciji Beta da je u vezi sa krađom u Drenovcu obavljen uviđaj i da se za počiniocima intenzivno traga.

On je kazao da će policijske patrole češće obilaziti Srbe povratnike u Drenovcu, kao i u drugim povratničkim selima. Prema rečima predstavnika Srba povratnika u selo Drenovac Nenada Stošića, kosovsko Ministarstvo za povratak u tom selu obnovilo je sedam kuća u koje se 7. septembra vratilo sedam srpskih porodica, odnosno 15 raseljenih Srba koji su od 21. juna bili smešteni u zajedničkom smeštaju u selu Vidanje gde su čekali da njihove kuće budu obnovljene.

POVEZANE VESTI

Nedelja 11.09.2011. 16:56
Gde je sada EULex policija, Kfor i ostala bagra sa zapada da uhvati počinioce...nema ih, kada su Srbi u pitanju i zločini koji se sprovode dan danas ˝istraga je u toku˝ ali kada jednog šipca ubiju i to ko zna ko, a šipci okrive Srbe kao dežurne krivce onda isti ti zapadnjaci blokiraju sela i opštine da bi uhvatili i priveli ˝ pravdi ˝ Srbe, oni su odmah saznali kako se zovu ti Srbi, koji broj cipela nose... Bagra ste vi zapadnjački divljaci, bili ste i ostali BAGRA!
Nedelja 11.09.2011. 19:50
Drzati uvek skriven i napunjen mitraljez sa nekoliko rucnih pod krparom, pazljivo minirati imovinu koja se krade, jeste naporno i rizicno ali se isplati. Za miseve misolovka, za siptare sve nabrojano
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online