Utorak 7. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Sreda 24.08.2011.
09:22
Alo! A

Poginuo Đinđićev šef izbornog štaba

Saša Aleksić (51), vlasnik poznatog beogradskog splava “BG Trokadero“ na Dorćolu i nekadašnji šef izbornog štaba Demokratske strane i bliski prijatelj pokojnog premijera Zorana Đinđića, poginuo je u utorak u sudaru s kamionom, a njegova saputnica, menadžerka splava Isidora J. (20), podlegla je povredama u Urgentnom centru nekoliko sati kasnije.

Motocikl podleteo pod kamion
 

Nesreća se dogodila u utorak oko 9.30 u Karađorđevoj ulici kod broja 31, u blizini Brankovog mosta, kada je motocikl “suzuki“, kojim je upravljao Aleksić, a koji se kretao ka Kalemegdanu, iskliznuo sa šina i podleteo pod kamion koji mu je nailazio u susret.


- Čuo sam strahovit udarac. Kada sam izašao iz stana, ugledao sam jeziv prizor. Na asfaltu je ležao nepomično muškarac, a nedaleko od njega je ležala i devojka oblivena krvlju - kaže stanar ispred čije zgrade se dogodila nesreća.


Ubrzo je došla Hitna pomoć i devojku koja je davala znakove života prevezla u Urgentni centar.


- Sudar motocikla i kamiona nisam video, ali mi je mladić koji je video šta se dogodilo ispričao da je motociklista krenuo da vozi po tramvajskim šinama. U trenutku kada se popeo na tramvajske šine kao da je proklizao, a zatim su podleteli pod zadnje leve točkove prikolice - prepričao je tragediju žitelj Karađorđeve ulice.


Aleksić je prošle godine iz DS-a prešao u Pokret veterana, gde je bio na mestu direktora. Saša Dujović, predsednik Pokreta veterana i narodni poslanik, izjavio je juče da je Aleksić iz njegove stranke otišao nedavno zbog privatnih obaveza.
Iza sebe je ostavio dve ćerke iz prvog braka, dok iz drugog sa suprugom Majom ima sina.

Vozio radnicu na ispit

Prijatelji koje smo juče zatekli na splavu “Trokadero“ potvrdili su da je u udesu stradao Aleksić. Oni su nam ispričali da su čuli da je on vozio Isidoru J. na ispit jer ga je ona zamolila pošto je kasnila.

- Strašno je. Sašina supruga Maja je s detetom na moru u Crnoj Gori i tamo su joj javili za tragediju. Prvim letom je krenula u Beograd - rekli su nam Aleksićevi prijatelji i zaposleni na splavu.

Aleksićev kum Dejan je rekao da je Saša dugo vozio motocikl i bio iskusan vozač, a prema njegovim pretpostavkama, do nesreće je došlo jer mu je zadnji točak skliznuo sa šina koje nije mogao da pređe.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online