Nedelja 2. 6. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Subota 06.08.2011.
10:35
Jutarnji.hr, Vestionline A

Paravinja umešan u ubistvo Dade Vujasinović

Dragan Paravinja, koji je u Hrvatskoj osumnjičen za ubistvo tinejdžerke Antonije Bilić, a u BiH se protiv njega vodi postupak za silovanje, ima veze sa smrću srpske novinarke Radislave Dade Vujasinović, objavio je zagrebački "Jutarnji list".

Dragan Paravinja

"Jutarnji list" piše da su srpski i hrvatski istražitelji tim novinama potvrdili da je paravinja umešan u organizaciju ubistva novinarke Dade Vujasinović, koja je oštro pisala o beogradskim kriminalcima.

Istražitelji dve zemlje su medijima saopštili ovaj podatak na osnovu Paravinjine izjave hrvatskoj policiji da "o slučaju Dade Vujasinović zna mnogo", ali da o tome još ne želi da govori.

"Hitno saslušati Paravinju"

 

Više javno tužilaštvo u Beogradu će u najkraćem roku poslati zahtev istražnim organima u Hrvatskoj da se Dragan Paravinja sasluša u vezi sa ubistvom novinarke Radislave Dade Vujasinović, izjavila je danas tužiteljka Srbije Zagorka Doljevac.

Ona je rekla da je ovaj slučaj jedan od prioriteta tužilaštva u Srbiji i svaki trag koji bi mogao da dovede do rasvetljavanja, Tušilaštvo odmah provereva.

„Informacija da je Paravinja povezan sa ubistvom novinarske Vujsainović za nas je potpuno nova i zatražićemo od hrvatskih kolega da ispitaju Paravinju i provere medijske navode“, rekla je Doljevac.

Policija veruje da bi povezanost Dragana Paravinje sa ubistvom novinarke mogla da baci novo svetlo na istrgu o Antonijinom nestanku, a otvorena je i mogućnost da je priznanje o njenom silovanju i ubistvu lažno.

"Toliko ga je strah povratka u Srbiju da postoji mogućnost da je lagao da je ubio Antoniju, samo kako bi bio predat hrvatskoj policiji i vlastima, a ne srpskoj. Ono što sa sigurnošću možemo tvrditi jeste da je Paravinja ili učestvovao u organizaciji tog ubistva (Dade Vujasinović) ili je čvrsto povezan s organizatorima", rekao je za "Jutarnji list" visokopozicionirani izvor iz MUP-a Hrvatske.
 

Dragan Paravinja je u Hrvatskoj osumnjičen da je ubio i silovao maloletnu Antoniju Bilić. On je nekoliko puta menjao iskaz o povezanosti sa Antonijom, a poslednji put je rekao da je priznanje koje je dao u BiH, gde je uhapšen, iznuđeno batinama.

Okružni sud u Sokocu u BiH pre mesec dana osudio je Paravinju na dve godine i deset meseci zatvora zbog pokušaja silovanja devojke na Palama 2002. godine. U Srbiji je pravosnažno osuđen na četiri i po godine zatvora zbog silovanja i pokušaja silovanja u Sremskoj Mitrovici.

Put od samoubistva do ubistva dug 14 godina

 

 

Dada Vujasinović

 Novinarka Dada Vujasinović pronađena je mrtva u svom stanu 8. aprila 1994. godine. Zvanični rezultati prve istrage glasili su da se Dada sama ubila, pucajući sebi u glavu iz lovačke puške sačmare. Istraga je obnovljena 1998. godine, da bi Okružni sud u Beogradu na predlog tužioca novembra 2006. naložio novo sudsko-medicinsko i balističko veštačenje, jer ranije obavljena veštačenja nisu bila u saglasnosti. Tek 2008. godine je utvrđeno da rane kakve je imala nije mogla sama sebi da nanese, a svetski poznati balističar Vladimir Kostić je utvrdio da je "najverovatnije ubijena".

POVEZANE VESTI

Subota 06.08.2011. 11:36
....koga ovaj sve nije ubio?.....Hag valjda treba da postoji za ovakve tipove kao i za markacha, haradinaja,orica.....ali......cvrc.....
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online