Nedelja 28. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Petak 05.08.2011.
19:44
Alo A

Arkanov ubica šeta Srbijom?

Dobrosav Gavrić Duki (33), osuđen za ubistvo Željka Ražnatovića Arkana (48), krije se u regionu i slobodno se šetka Srbijom, saznaju beogradski mediji. Prema saznanjima medija, Gavrić, koji se skoro pet godina nalazi u bekstvu, tajno posećuje porodicu u Loznici, a viđen je i u nekim restoranima u okolini grada.

Dobrosav Gavrić Duki
 

- Gavrić je poslednjih nekoliko meseci viđen i u Trbušnici kod Loznice, gde mu živi familija, a njegov boravak obezbeđivale su stare korumpirane snage Državne bezbednosti. Oni su ga obezbeđivali i dok se sastajao sa prijateljima po nekim restoranima u tom gradu - kaže naš sagovornik upućen u potragu za pomenutim beguncem.

Gagi u Strazburu

Gavrić, Đuričić i Nikolić su preko advokata uložili žalbe Ustavnom sudu Srbije, tvrdeći da nisu imali fer suđenje. Kako "Alo" saznaje, Ustavni sud je pre nekoliko meseci odbio Nikolićevu žalbu, uz obrazloženje da nije bilo propusta tokom sudskog procesa. Njegov advokat Nemanja Jolović uložio je žalbu sudu u Strazburu, u kojoj navodi da je učinjeno niz povreda zakona na štetu njegovog klijenta, kao i da uloga njegovog klijenta u ubistvu nikad nije rasvetljena. Jolović je rekao i da je Nikolić podneo krivičnu prijavu protiv Zvonka Mateovića, Arkanovog telohranitelja, u kojoj ga je optužuje za lažno svedočenje. Nikolić služi kaznu u zatvoru "Zabela", a kako saznajemo, po sopstvenoj želji nalazi se u samici.

 

On kaže da se Gavrić i Milan Đuričić zvani Miki ili Đura (38) iz Loznice, drugooptuženi za Arkanovo ubistvo, prema operativnim saznanjima kriju u Republici Srpskoj jer im je tu najsigurnije.


- Njih dvojica se prema nekim informacijama kriju u Republici Srpskoj, u području oko Drine, odakle im je lako da skoknu do Srbije. Gavrić je u Loznici kupio preduzeće "Drina-Jadar", a sagradio i stambenu zgradu sa nekoliko stanova, a u čijem se prizemlju nalazi poslovni prostor. Osim toga, ima restoran u Tršiću, a vlasnik je i šljunkare u Prnjavoru kod Loznice. Pošto je u bekstvu, ta preduzeća se ne vode na njegovo ime - navodi naš izvor, uz napomenu da dvojica begunaca imaju lažna srpska, bosanska i hrvatska dokumenta.

Izvor lista "Alo" podseća da su 2007. Gavrić i Đuričić locirani u Opatiji, ali da tada nije došlo do njihovog hapšenja.


- Tada se znalo i ko im je sponzor i gde se kreću, ali nažalost, nije došlo do hapšenja. Kasnije su se prebacili u Bosnu i Hercegovinu, gde imaju logističku podršku tamošnjih kriminalnih struktura - kaže sagovornik "Alo-a".


Zbog ubistva Arkana, 15. januara 2000. u beogradskom hotelu „Interkontinental“, bivši policajac Dobrosav Gavrić osuđen je na 35 godina zatvora, a njegovi saučesnici Milan Đuričić i Dragan Nikolić Gagi (43), na po 30 godina. Pored Arkana, u "Interkontinentalu" ubijeni su i njegovi prijatelji Milenko Mandić Manda (43) i Dragan Garić Garo (47), bivši radnik saveznog MUP-a. Gavrić i Đuričić nisu se 9. oktobra 2006. pojavili na izricanju presude u Okružnom sudu u Beogradu jer su pobegli iz Srbije, a za njima je raspisana međunarodna poternica. Na suđenju su porekli krivicu, tvrdeći da su se slučajno zatekli na mestu zločina.

Poubijani svedoci

I prvo i drugo suđenje pred Okružnim sudom u Beogradu pratile su brojne kontroverze - smrt okrivljenog Zorana Nikolića Pegle, septembra 2001. u pritvoru, ubistvo ključnog svedoka Vojislava Jekića, 27. aprila 2006., uoči drugog svedočenja, kao i likvidacija Branka Jevtovića Jorge, 30. oktobra 2004, koji je u vreme ubistva ubistva Komandanta, kako su ljudi zvali Ražnatovića, bio u hotelu. Ključnom svedoku Zvonku Mateoviću je 6. februara 2004. ubijen brat Dalibor.


Sudija Milenko Cvijović, koji je doneo presudu, naveo je da presuda nije u potpunosti rasvetlila ubistvo jer nije otkriven motiv zločina. I prethodni sudija Dragoljub Đorđević, koji je doneo prvu presudu, rekao je da je veće svesno da nije u potpunosti rasvetljen događaj u "Interkontinentalu" i da nije otkriven nalogodavac.


- Ostalo je nejasno i koji je motiv ubistva. Očigledno je da je reč o nekoj nagradi, o nečemu što je neko nekome obećao... Međutim, mi smo sudili na osnovu optužnice kojom nije traženo više od onoga što je urađeno - obrazložio je tada sudija Đorđević.

POVEZANE VESTI

Petak 05.08.2011. 20:17
Па који је фактор тај Аркан?Обичан криминалац и убица.Колико ли је само побио недужних срба,хрвата и муслимана?Пустите човека на миру учинио је праву ствар,решио Србију великог проблемчине.
Subota 06.08.2011. 00:19
šeta najmanje 5000 ubica srbijom.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online