Nedelja 12. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Utorak 19.07.2011.
13:12
Vestionline A

Suđenje Ceci odloženo za 24. novembar

Početak suđenja folk pevačici Svetlani Ražnatović i njenom zetu Predragu Ocokoljiću zbog nasilničkog ponašanja danas je odložen za 24. novembar jer nisu primili poziv za suđenje u Prvom osnovnom sudu u Beogradu.

Ceca nije uredno pozvana na suđenje

Sudija Danijela Koš je rekla da Ražnatovićeva i Ocokoljić nisu uredno pozvani, dok su njihovi branioci Goran Petronijević i Mladen Magdelinić dopisom sudu zatražili odlaganje suđenja, navodeći da su na godišnjem odmoru.

Na današnje suđenje došao je oštećeni u tom postupku direktor kluba "Mladi proleter" Aleksandar Olarević, kao i još šest svedoka.

Za krivično delo nasilničkog ponašanja zaprećena je kazna od šest meseci do pet godina zatvora.

Ražnatovićeva je trebalo da u beogradsku Palatu pravde dođe iz "kućnog zatvora", odnosno svog doma u Ulici Ljutice Bogdana u kom boravi oko četiri sedmice bez prava da napušta kuću osim uz posebno odobrenje Višeg suda u Beogradu.

Udovica Željka Ražnatovića Arkana i njen zet naći će se na optuženičkoj klupi zbog sukoba od pre četiri godine sa direktorom FK Mladi proleter Aleksandrom Olarevićem, koji je protiv njih i podneo krivičnu prijavu.

Olarević je međutim povukao krivičnu prijavu čim je u medijima objevljeno da će se pevačici i njenom zetu zbog toga suditi, ali je tužilaštvo ostalo pri svojim optužbama.

Ražnatovićeva je kaznu kućnog zatvora počela zajedno sa sestrom Lidijom Ocokoljić da služi 23. juna. Presudom Višeg suda u Beogradu, izrečenoj na osnovu sporazuma o priznanju krivice koji je Ražnatovićeva zakljucicla sa tužilaštvom, ona je u zamenu za godinu dana kućnog zatvora i vraćanja milion i po evra državi priznala da je protivpravno prisvajala novac od transfera 10 fudbalera FK "Obilić" u inostrane klubove i bez dozvole držala 11 pištolja.

Lidija Ocokoljić nagodila se sa tužilaštvom da prizna da je pomagala sestri u malverzacijma sa transferom fudbalera u zamenu za šest meseci kućnog zatvora.

Kako je četiri meseca provela u pritvoru tokom akcije "Sablja" 2003. godine, popularnoj pevačici ostalo je još osam meseci kazne koju će izdržavati u svojoj kući u Ljutice Bogdana, a njenoj sestri koja je takođe bila u pritvoru oko četiri i po meseca.

One su prošle sedmice uplatile 500.000 evra u dinarskoj protivvrednosti u budžet Republike Srbije, od ukupno milion i po evra koliko su dužne da uplate.

Drugu ratu one moraju da plate u roku od šest meseci od pravosnažnosti presude, odnosno do 30. decembra, a treću u roku od dve godine.

Kao garancija da će treća rata biti uplaćena sud je upisao hipoteku na kuću Ražnatovićeve u Ljutice Bogdana.

POVEZANE VESTI

Petak 29.07.2011. 18:40
znaci da ce da joj zavale jos jednu narukvicu.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online