Ponedeljak 3. 6. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Petak 08.07.2011.
06:11
Blic A

Policajac iza rešetaka zbog preprodaje droge

Vladimir Petrović, bivši načelnik Službe opšteg kriminaliteta Policijske uprave Užice, uhapšen je pod sumnjom da je učestvovao u preprodaji poveće količine droge, koja je, prema sumnjama policije, završila kod dilera i uživalaca narkotika.

I policajci preprodavali narkotike
 

Istovremeno, proširena je istraga i protiv već ranije uhapšenog Ivana Šopalovića, nekadašnjeg šefa kriminalističke policije PU Užice, koji se takođe sumnjiči za prodaju narkotika.


Istražni sudija Višeg suda u Užicu, Petroviću je odredio pritvor do 30 dana zbog krivičnog dela zloupotreba službenog položaja, dok se Šopalović u pritvoru nalazi od aprila ove godine, kada je uhapšen zajedno sa inspektorima Ivicom Vukajlovićem i Đorđem Stojanovićem.
 

Njima trojici tada je stavljeno na teret da su od 2004. do 2009. godine iz policijskih depoa ukrali 1,12 kilograma zaplenjenog heroina, prema proceni tužioca, vrednog 2,5 miliona dinara, a potom ga preprodali. U istom postupku istraga je proletos pokrenuta i protiv Vladimira Petrovića, osumnjičenog da nije nadzirao šta rade njemu u to vreme podređeni inspektori Vukajlović i Stojanović, s tim što se on sve vreme branio sa slobode.
 

Prema nezvaničnim saznanjima "Blica“, policijski Sektor unutrašnje kontrole sa sedištem u Kragujevcu, posle otkrića o nestanku 1,12 kilograma heroina, koji je rezultirao hapšenjem i krivičnom prijavom protiv trojice inspektora, proteklih meseci u najvećoj tajnosti nastavio je češljanje puteva droge koja završava na užičkim ulicama.
 

Operativnim radom, koji je obuhvatio i saslušavanje policiji poznatih uživalaca droge, koji su odali na koji su način nabavljali narkotike, došlo se na trag Ivanu Šopaloviću i Vladimiru Petroviću.

U toku je istraga koja bi trebalo da utvrdi koliko droge je njihovim posredstvom rastureno, odakle su je nabavljali i da li su imali mrežu dilera koja je za njih radila. Nezvanično se saznaje da su predmeti istrage heroin, marihuana i metadon i da je u pitanju prilična količina.

POVEZANE VESTI

Subota 09.07.2011. 17:31
njegov sef iz beograda je tesni saricev saradnik, pa nista. nema trgovine bez policije. bilo da ucestvuju direktno ili indirektno. posrednici su u tom poslu bili i ostace. tesna veza sa kriminalom je neizbezna. veliki novac a male plate.
Petak 08.07.2011. 22:53
Nacelnik policije. E moja Srbijo sta dozivljavas? Sta li rade ovi sitniji.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online