Ponedeljak 6. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Ponedeljak 09.05.2011.
14:24
Vestionline A

Terziću ukinut pritvor za milion evra

Viši sud u Beogradu odlučio je danas da ukine pritvor bivšem predsedniku Fudbalskog saveza Srbije i direktoru OFK "Beograd" Zvezdanu Terziću pošto uplati iznos od milion evra kao jemstvo za odbranu sa slobode.

Terzićeva odbrana nudila je kao jemstvo 535.000 evra u nekretninama, pa će on da bi se našao na slobodi morati da obezbedi razliku do iznosa koji je odredio sud.

Na ovu odluku Tužilaštvo ima pravo da uloži žalbu Apelacionom sudu .

Zvezdan Terzić
 

Kada rešenje postane pravosnažno Terzićeva odbrana (familija i prijatelji) biće dužna da sudu podnese dokaze o obezbeđenju traženog iznosa, odnosno upisa hipoteke na nekretnine koje se zalažu kao jemstvo da će se on odazivati na sve sudske pozive do kraja krivičnog postupka.

Nakon toga bivši predsednik FSS biće pušten iz pritvora u kome boravi već šest meseci. Terzićev advokat Ante Bošković rekao je da očekuje da će razlika u iznosu koji je ponuđen i koji je odredio sud najverovatnije biti obezbeđena u nekretninama, pošto se, kako je rekao, na stotine Zvezdanovih prijatelja prijavilo da mu pomogne.

Današnja odluka suda usledila je nakon što je Apelacioni sud u Beogradu sredinom aprila po drugi put ukinuo rešenje kojim je zbog opasnosti od bekstva Viši sud odbio Terzićev predlog za jemstvo od oko 535.000 evra, i naložio mu da donese novu odluku i jasno je obrazloži.

Terzić je prethodno više od dve i po godine bio nedostupan pravosudnim organima Srbije, ali se dobrovoljno predao 11. novembra prošle godine od kad se nalazi u pritvoru.

Terziću kao i bivšem direktoru OFK "Beograd" Vladimiru Bulatoviću i fudbalskom menadžeru Dušanu Podunavcu, koji se brane sa slobode, danas je saslušanjem svedoka nastavljeno suđenje zbog optužbi da su zloupotrebom službenog položaja od prodaje četiri fudbalera OFK "Beograd" protivpravno prisvojili oko četiri miliona evra.

Suđenje se nastavlja 15. juna. Postupak je privremeno razdvojen protiv nekadašnjeg sekretara zajednice prvoligaša Milovana Nikodinovića jer je on teško bolestan od gangrene desne noge.

Svi se terete za krivično delo zloupotreba službenog položaja, za koje im preti kazna od dve do 12 godina zatvora. Optuženi su za protivpravno prisvajanje novca od transfera fudbalera OFK Beograda Vanje Grubača, Stefana Stošića, Srđana Stanića i Branislava Ivanovića, koji bi trebalo da budu saslušani kao svedoci u ovom procesu.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online