Subota 27. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
28
Utorak 19.10.2010.
11:34
Vestionline A

Hrvati, kao, daju Srbima da otkupe stanove

Hrvatska želi da se dodvori EU time što nudi Srbima da otkupe stanove po velikim cijenama, ali ona istovremeno želi i da se što manje srpskog naroda vrati, rekao je predsednik Upravnog odbora Srpskog demokratskog foruma Veljko Džakula.

Džakula je rekao za "Fokus" da je nemoguće da Srbi otkupe takve stanove, jer su cene otkupa za bivše nosioce stanarskog prava suviše velike, od 500 do 700 evra po metru kvadratnom, a nekada je bila pet-šest puta manja.

Srbima je nemoguće da otklupe stanove po takvim cenama: Veljko Džakula



I predsednik Udruženja građana "Ravni kotari" Neven Jokić smatra da se Srbima koji žele da otkupe stanove čini velika nepravda, zato što ih sada plaćaju po visokim cenama.

"Postoje različiti kriterijumi koji nisu isti za srpski i hrvatski narod. Stanove mogu da otkupe samo oni koji su obuhvaćeni programom stambenog zbrinjavanja. Smatramo da svim Srbima koji su imali stanarsko pravo treba da se vrati to pravo i da oni trebaju imati mogućnost da stan otkupljuju pod istim uslovima", rekao je Jokić.

Direktor Istraživačko-dokumentacionog centra "Veritas" Savo Štrbac rekao je da je sasvim evidentno da Hrvatska samo želi da dobije što bolju poziciju prema EU, te da zato postavlja velike i nerealne cene metra kvadratnog stana, jer se pretežno vraćaju oni koji ni u izbeglištvu nisu našli krov nad glavom.

On je podsetio da je odbijeno oko 1.700 zahteva Srba za stanarsko zbrinjavanje, a stan je dobilo nešto više od hiljadu osoba.

POVEZANE VESTI

Utorak 19.10.2010. 11:48
@sile...ustaso kod vas Srbi sigurno ne mogu ziveti...vi ste jedno veliko pogrebno preduzece specijalizovano iskljucivo za srpske sahrane....
Utorak 19.10.2010. 13:03
@sile...raj je sigurno za 700 000 Srba koje ste umorili na najgrozniji nacin plus hiljade umorenih iz najnovijeg genocida...ja i tebi zelim da odes u raj na takav nacin, ali sumnjam da ces moci na to mesto...zato ti samo zelim odlazak na isti nacin na kiìoji ste vi ispratili skoro milion Srba...mahacu ti na rastanku maramicom NDH...
Utorak 19.10.2010. 13:07
@ivano...vi ustase ne bi to bili da imate imalo mozga...Srbija NIJE osudjena za genocid vec za nesprecavanje istog, a to nije isto pripadnice najgenocidnijeg naroda u evropi...zato operi krvavi noz, knjigu u ruke, tisucu ave marija dnevno pa kad riknes pozdravi rogatog taticu...
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online