Subota 27. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Subota 30.03.2019.
11:34
Tanjug, Vestionline A

"Crnogorska vlast se obrukala zbog Bećkovića"

Lider crnogorske opozicione NSD Andrija Mandić izjavio je da se vlast obrukala što je zabranila najvećem živom srpskom pesniku da dođe u svoj rodni kraj.

pixabay.com
 

On je to izjavio povodom svečane sednice Glavnog odbora te stranke u Beogradu na kojoj je uručen orden Marka Dakovića pesniku Matiji Bećkoviću.

Jedan od lidera Demokratskog fronta kazao je u Jutarnjem programu RTS da održavanje svečane sednice Glavnog odbora NSD u Beogradu ima simboliku, ali da je pre svega posledica toga što je pesnik Matija Bećković na listi zabranjenih u Crnoj Gori.

- Crnogorska vlast se veoma obrukala što je zabranila ulazak najvećem živom srpskom pesniku da dođe u svoj rodni kraj. Mi smo imali obavezu kao deo njegovog naroda koji živi u Crnoj Gori da dođemo u Beograd i da mu uputimo poruku kao i vlastima u Crnoj Gori da je naša otadžbina tamo gde žive ljudi poput Matije Bećkovića koji razumeju političku borbu koju vodi srpski narod u Crnoj Gori. Mi imamo poseban odnos prema prestonom Beogradu, mi smo srpski narod i treba nas razlikovati i razdvajati od onih koji su odlučili da to više ne budu za razliku od njihovih predaka - rekao je Mandić.

On je takođe rekao da je pre nekoliko dana, na godišnjicu početka NATO bombardovanja Savezne Republike Jugoslavije, i sam zadržan na crnogorskoj strani granice.

- Želeo sam da budem u Nišu ali na graničnom prelazu kod Rožaja sam čekao više od sat vremena i pošto sam zakasnio vratio sam se nazad. To je odnos pre svega prema srpskom narodu ali i prema pojedincima koji predstavljaju opoziciju vlasti. Vodi se otvorena antisrpska politika. Mi se suočavamo s neodgovronom pa i brutalnom politikom koju crnogorske vlasti sprovode prema sopstvenim građanima - naveo je Mandić.

On je, govoreći o protestima protiv vlasti koji se održavaju u Podgorici, kazao da im je zajednički cilj promena vlasti u Crnoj Gori, a povodom suđenja za pokušaj terorizma koje je završeno u Podgorici lider NSD izrazio je uverenje da je presuda protiv njega već napisana, iako će biti pročitana tek 9. maja.

Mandić je takođe ocenio da politički predstavnici srpskog naroda u Crnoj Gori imaju dobru komunikaciju s vlastima u Beogradu, pre svega s predsednikom Aleksandrom Vučićem koji, po rečima Mandića, razume težak položaj u kome Srbi nalaze, ali i sa srpskom opozicijom.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online