Subota 27. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Sreda 29.11.2017.
14:38
Vestionline A

Preminuo haški osuđenik Slobodan Praljak

Haški osuđenik Slobodan Praljak preminuo je u bolnici nakon što je u sudnici Haškog tribunala popio otrov, prenose hrvatski mediji.

Tanjug/AP
Preminuo: Slobodan Praljak 

Osim toga, hrvatski portal "24 sata" nezvanično saznaje da je Praljkova porodice javila rodbini u Hercegovini da je Praljak preminuo.

Da je bivši načelnik Glavnog štaba Hrvatskog veća odbrane (HVO) preminuo potvrdio Hini izvor blizak Praljku.

Hrvatski mediji redom prenose ovu informaciju, ali zasad nema zvanične potvrde iz samog Haškog tribunala. 

Šta je Praljak poručio haškom sudu pre nego što je ispio otrov

- Slobodan Praljak nije ratni zločinac, s prezirom odbijam vašu presudu - kazao je Praljak pre no što je popio otrov.

Nakon što je mu je potvrđena kazna od 20 godina zatvora, Praljak je rekao da s prezirom odbacuje presudu i ispio nešto iz male bočice.

Praljak, koji je bio načelnik Glavnog štaba Hrvatskog veća odbrane (HVO), izveden je iz sudnice, a obezbeđenje je reklo da "niko ne dira čašicu" i da je pozvana medicinska ekipa. 

Advokat Slobodana Praljka naknadno je potvrdio da je Praljak popio otrov. 

Kako je Praljak uneo otrov u sudnicu?    

Advokat sa višegodišnjom praksom pred Haškim tribunalom Goran Mikuličić izjavio je za „tportal“ da je bočica sa otrovom lako mogla da se unese u sudnicu.

Kako kaže, postoje kontrole prilikom ulaska u sudnicu, ali ne tako detaljne da bi se otkrila bočica.

- Nema detaljnog pregleda celog tela, pogotovo kada na to ne upućuju neke indicije da bi trebalo da ih bude - rekao je Mikuličić.

Kako se navodi, Praljak je, na primer, bez problema mogao da bočicu sa otrovom unese u cipeli.

Na pitanje ko bi mogao da mu dostavi otrov u pritvorsku jedinicu u Sheveningenu, advokat Mikuličić kaže da svaki zatvorenik ima pravo na posete, i to rodbine, prijatelja, advokata i novinara, ali da u pritvor niko osim advokata ne može da uđe sa torbom.

- ,Ako je reč o ovakvoj supstanci, to mu je lako mogao doneti bilo ko, ako je reč o predmetu na koji rendgen ne reaguje. Ako je zaista reč o otrovu, to je nemoguće otkriti - kaže on.

POVEZANE VESTI

Sreda 29.11.2017. 20:23
Pasad dali je ovo herojski čin ili nameštaljka,ali je ovo glavna tema,tj.vest dana da bi se prikrila suština:zlo,činački poduhvat tadašnjeg hrvatskog rukovodstva.Inače mislim da se u sištini radi o tome da su Hrvati očekivali prekid sudjenja.To je suština ovog gesta a on je žrtva njihove sramne i po,dlačke odluke.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
  • 2024 © - vesti online