Petak 26. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Utorak 30.08.2016.
11:34
N1, Vestionline A

"Nisam vređao Srbe, samo sam se rugao Vučiću"

"Ono što sam rekao nije vređanje, već ruganje onome ko želi da bude silnik", kaže lider hrvatskog SDP Zoran Milanović.

Tanjug/AP
Gospodine, onda smo šlus: Zoran Milanović

Kako je rekao za N1, za njega je priča o izjavama na račun Srbije završena. Podvlači da je "sve što je rekao tačno" i ističe da ima onih koji koriste mnogo manje književni rečnik u javnosti.

- To je bila refleksija. Postoji beogradska čaršija koja bi na pet strana sveta, a to ne može tako. Tamo su emisari i huškači. I zbog toga srpski narod pati, i u Hrvatskoj - rekao je Milanović.

Bivši premijer Hrvatske je, komentarišući obraćanje srpskog premijera Aleksandra Vučića nakon sastanka sa ambasadorima u Beogradu, naveo da je čuo jadikovke i da bi mogao da "sa druge strane" nađe mnogo teže uvrede. 

- Kada nekome kažete da je šaka jada, to je zato što glumi šaku. To nećete reći nekome ko nema mentalitet silnika ili pokušaja da bude silnik. Ako je to najgora uvreda i kvalifikacija, ja mogu smisliti mnogo gore uvrede koje njegova čaršija i klika upućuju nama - rekao je Milanović, ocenivši da su mnogo opasnije i teže uvrede ono što je Vučić govorio u Glini devedesetih. 

Vučići, da li smo "šlus"?

Lider SDP je srpskom državnom vrhu poručio da ukine sporni zakon o jurisdikciji, a ponovio je da će u suprotnom "biti posledica". 

- Imam samo jednu poruku. Gospodine, ukinite taj zakon i onda smo šlus i onda možemo da razgovaramo - rekao je Milanović. 

Takođe, rekao je i da on zastupa stav "nikad protiv Srba, uvek protiv čaršije". 

- Cela priča je odvlačenje pažnje - ocenio je Milanović. 

HDZ po balkanski

Nakon sastanka sa Stjepanom Mesićem Milanović je rekao i da se bivši predsednik Hrvatske "smeje konverzijama i metamorfozama na raznim stranama". 

- I ovde postoje dvostruki aršini. Dok se za kvazi-domoljubni HDZ ne može ništa reći, za SDP se može sve. Mi pokušavamo da pravimo državu po najstrožim standardima, a HDZ po tipično balkanskim - rekao je Milanović.

POVEZANE VESTI

Utorak 30.08.2016. 22:25
Браво, Милановићу! Желим ти да победиш, да би морао да полижеш све ово што си испљувао и исповраћао. Твоје изјаве су сјајне, лице и наличје свега онога што си ти као човек. Волео бих да те видим на позицији премијера НДХ, јер су то и заслужили. А онда да те притисну коњушари из Брисела да се обуздаш и да чистиш шталу како ти они кажу - језиком и рукама.
Utorak 30.08.2016. 22:23
Па, ако ти којим случајем постанеш хрватски председник владе што је врло неизвесно, неће ни Николић, Вучић и Дачић причати са твојим сарадницима већ ће са њима да причају њихови сарадници. На пример, председник владе разговара са председником владе а са неким помоћником министра ће разговарати помоћник министра и готово.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online